Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Birleşmiş Milletler Ortak Programı (UNDP) "Herkes için İnsana Yakışır İş: Ulusal Gençlik İstihdam Programı ve Antalya Pilot Bölge Uygulaması" kapsamında düzenlenen 'Sektörel Gelişmede Kümelenme Yaklaşımı Toplantısı' ile 'Küme Kolaylaştırıcılığı ve Sektör Geliştirme Eğitimi'ne katıldı.
UNDP yetkililerinden Ümit Evren, Ceren Gökçe ve Bülent Açıkgöz ile uluslararası kümelenme uzmanı Ifor Wıllıams, eğitim çalışması öncesinde BAKA'yı ziyaret etti. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Isparta YDO Koordinatörü Ali Galip Bilgili ile Stratejik Yönetim ve Koordinasyon Birim Başkanı Lokman Pehlivan ile biraraya gelen heyet, UNDP'nin "Herkes İçin İnsana Yakışır İş: Ulusal Gençlik İstihdam Programı ve Antalya Pilot Uygulaması Projesi" ilgili bilgilendirmede bulundu.
Genel farkındalık arttırma niteliğinde olan toplantıya Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, İŞKUR Antalya İl Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Ticaret Borsası, Akdeniz Üniversitesi, Teknokent, ASBIAD, TSUAB, BATEM, Kesme Çiçekçiler Derneği, Turizm Yatırımcıları Derneği, Antalya Organize Sanayi Bölgesi ve Antalya İhracatçı Birliği katıldı. Toplantıya, sivil toplum, özel sektör ve akademi dünyasından temsilciler de katıldı.
Ekonomik rekabet gücünü artırmaya yönelik, yeni ve başarılı bir yöntem olarak benimsenen UNDP kümelenme programları yöneticilerinden Bülent Açıkgöz, "Antalya'da halihazırda öne çıkan ve gelişme potansiyeli taşıyan sektörlerin ve yerel rekabetçiliğin arttırılması konularında stratejik öneme sahip kilit yerel paydaşların kümelenme alanında kurumsal kapasitelerinin arttırılması hedefliyoruz" dedi.
Uluslararası Kümelenme Uzmanı Ifor Wıllıams ve Birleşmiş Milletler Ortak Programı Uzmanı Ümit Evren'in eğitimci olarak katıldığı toplantıda; katılımcılara kümelenmenin genel çerçevesi ve sektörel gelişme ve rekabetçiliği arttırılmasındaki etkinliği uluslararası örnekler üzerinden aktarıldı.
DÜNYA ÇAPINDA REKABET GÜCÜ
Antalya'nın stratejik lokasyonunun önemine dikkat çeken Wıllıams, "Antalya kümenlenme konusunda stratejik lokasyonunun sağladığı büyük bir avantaja sahip. Hali hazırda ortaya çıkmış olan doğal kümeler var. Bu sektörler kümelenme gibi yöntemlerle daha da geliştirilirse, Antalya'nın dünya çapında bir rekabet gücüne ulaşacağına inanıyorum" dedi.
Antalya'da tohumculuk, kesme çiçek, sağlık turizmi ve yatçılık gibi sektörlerin ön plana çıktığını ifade eden Wıllıams, kümelenme uygulamalarının başarılı olabilmesi için içinde eğitim kurumları, kamu ve özel sektörün bulunduğu bir üçlü sarmal model kurulmasının gerekliliğine inandığını söyledi. Wıllıams, başta BAKA olmak üzere tüm ilgili kamu kuruluşlarının kümelenme çalışmalarını üstlenmesinin sürdürülebilirlik açısından büyük önem taşıdığının altını çizdi.
Kümelenme çalışmaları, üç gün sürecek ve BAKA'dan 5 uzmanın katılacağı Küme Kolaylaştırıcılığı ve Sektör Geliştirme Sertifika Eğitimi ile devam etti.
Son Dakika › Güncel › Kümelenme Çalışmalarına Devam - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?