Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOÜ'de düzenlenen ''Babur ve Baburname Çalıştayı''nın açılışına katıldı. TDBB ile KOÜ'nün birlikte düzenlediği çalıştayın açılışında konuşan Başkan Karaosmanoğlu, ''Kültürü olmayan, tarihi olmayan milletler, yaşamını devam ettiremez. Babur Şah gibi topluma yol gösteren, ışık olan şahsiyetler, tarihte yer edinmiştir'' dedi.
TDBB İLE KOÜ'NÜN KATKILARIYLA
Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) ve Kocaeli Üniversitesi(KOÜ)'nin katkılarıyla düzenlenen ''Babur ve Baburname Üzerine Araştırmalar Çalıştayı'' start aldı. KOÜ Umuttepe Kampüsü Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kongre Salonu'nda başlayan çalıştaya Başkan Karaosmanoğlu'nun yanı sıra KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan, yurt dışından gelen akademisyenler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
BABUR ŞAH VE BABURNAME
Babur Şah ve onun eseri olan Baburname'nin daha iyi tanıtılması amacıyla düzenlenen çalıştaya katılan akademisyenler, organizasyonu gerçekleştiren TDBB ile KOÜ'ye teşekkürlerini iletti. Toplantıya katılan konuk akademisyenler, çalıştayın önemini dile getirirken, Başkan Karaosmanoğlu ile Rektör Komsuoğlu'na çeşitli hediyeler takdim etti.
TARİHİMİZE IŞIK TUTACAK
Çalıştaya katılan konukları KOÜ'de misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Komsuoğlu, Umuttepe Kampüsü ve üniversiteye ilişkin bilgi aktardı. Türkiye'nin Orta Doğu, Orta Asya ve AB'ye açılan bir kapı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Komsuoğlu, çalıştayın tarihe, kültüre ve değerlerimize ışık tutacağına inandığını dile getirdi.
YÖNETİCİLER TARİHİ İYİ BİLMELİ
Konuşmasına çalıştaya yurt içinden ve yurt dışından katılan akademisyenleri selamlayarak başlayan Başkan Karaosmanoğlu, ''Milletleri yaşatan kültürleridir. Kültürü olmayan, tarihi olmayan milletler, yaşamını devam ettiremez. Dünü öğrenmeden, bugüne ve yarına şekil veremezsiniz. Babur Şah gibi topluma yol gösteren, ışık olan şahsiyetler, tarihin sayfalarında kendilerine yer edinmiştir. Özellikle yöneticiler tarihi çok iyi bilmelidir. Tarihteki kilometre taşlarından birisi de Babur Şah'tır'' şeklinde konuştu.
YURTDIŞINDAN AKADEMİSYENLER
16'ncı yüzyılda, Orta Asya siyasi tarihinde büyük rol oynamış Babur Şah Dönemi ve Babür'ün kaleme aldığı Orta Asya Türk-İslâm Edebiyatı'nın önemli eserlerinden Babürname üzerinde dünyanın farklı ülkelerinden uzman bilim insanlarını bir araya toplamak amacıyla gerçekleşen çalıştay, açılış programının ardından Kartepe Green Park Otel'de yapılacak oturumlarla devam edecek. Çalıştayda Babur Şah Dönemi ve Baburname hakkında bugüne kadar yapılmış çalışmaların değerlendirilmesi ve yapılacak yeni araştırmalar hakkında fikir alışverişinde bulunulması amaçlanıyor.
Çalıştaya Japonya, Fransa, Almanya, Hindistan, Özbekistan, Azerbaycan, Macaristan, Kırgızistan, İngiltere veTürkmenistan'dan konuk akademisyenler katılıyor.
Son Dakika › Güncel › KOÜ'de Baburname Çalıştayı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?