Samsun'da özel bir hastanede görev yapan Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Ali Tarık Sakoğlu, günün büyük çoğunluğu klimalı ortamda ve bilgisayar başında geçirenler için göz kuruluğu riskinin bulunduğunu söyledi.
Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Ali Tarık Sakoğlu, yaz aylarında sıkça kullanılan klimaların göz sağlığına etkisini anlattı. Op.Dr. Sakoğlu, gözyaşının, gözün şeffaf ön yüzeyi olan kornea sinirlerinin tahriş olmasını engellediğini, gözün daha net ve rahat görmesini sağladığını belirterek, "Gözyaşı, gözün oksijen almasına ve beslenmesine yardımcı olmaktadır. Göz için adeta bir kalkan şeklinde de ifade edebiliriz. Gözyaşı, yapısında bulunan maddeler sayesinde dışarıdan gelen hastalıklara karşı gözün savunma bariyeri konumundadır. Yabancı maddelerin göze teması durumunda gözü yıkayarak temizler. Gözyaşı eksikliği gözde uzun vadede ciddi problemlere hatta körlüğe bile neden olabilecek durumlara yol açabilir" dedi.
Op.Dr.Ali Tarık Sakoğlu, gününün büyük çoğunluğu klimalı ortamda ve bilgisayar başında geçirenler için göz kuruluğu riskinin bulunduğunu dile getirerek, "Yaz aylarında sıcak hava nedeniyle vatandaşlar klima kullanarak serinlemeye çalışıyor. Ancak klima bulunduğu yerdeki havanın nemini azaltıyor. Kuru bir hava oluşmasını sağlıyor. Havadaki bu nem azlığı da göz kuruluğuna sebep oluyor. Klimalı ofislerde sürekli bilgisayar başında çalışan kişiler bulunduğu ortamda zaman zaman nem oranının artırılmasını sağlamalılar. Gözünüzün çabuk yorulması ve yanma, batma, kızarma, kumlanma gibi şikayetlere yol açan göz kuruluğu, erken dönemde tedavi edilmediği takdirde görme kayıplarına bile neden olabiliyor. Bu çevresel şartlarda çalışanların düzenli aralar ile göz kontrolü yaptırmaları gerekiyor. Göz kuruluğu, gözün savunma sisteminin baskılanmasına neden oluyor" diye konuştu. - Samsun
Son Dakika › Güncel › Klima, Göz Kuruluğuna Neden Oluyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?