Kırıkkale'de 'Umuda Yolculuk, Hayat Boşluk Kabul Etmez' Projesi - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale'de 'Umuda Yolculuk, Hayat Boşluk Kabul Etmez' Projesi

Kırıkkale\'de \'Umuda Yolculuk, Hayat Boşluk Kabul Etmez\' Projesi

Kırıkkale'de hayata geçirilen 'Umuda Yolculuk, Hayat Boşluk Kabul Etmez Projesi' kapsamında madde bağımlısı gençleri tekrar topluma kazandırmak üzere çalışma başlatıldı.

06.03.2015 11:31

Kırıkkale'de hayata geçirilen 'Umuda Yolculuk, Hayat Boşluk Kabul Etmez Projesi' kapsamında madde bağımlısı gençleri tekrar topluma kazandırmak üzere çalışma başlatıldı. Bu kapsamda öğretmenlere verilen seminer sonrası sertifika verildi.

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen proje kapsamında, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) Sosyal Hizmet Uzmanı Ercan Mutlu ve Doç. Dr. İhsan Tuncer Okay tarafından öğretmen, emniyet müdürlüğü personeli ve sağlık personelinden oluşan 60 kişiye rehberlik eğitimi verildi.

Eğitim sonrası bir konuşma yapan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Türkiye'de madde bağımlılığının önemli bir tehlike olarak devam ettiğini, Kırıkkale'de de madde bağımlılığı konusuyla ilgilendikçe çok daha ciddi boyutlarda olduğunu gördüklerini vurguladı, şunları söyledi:

"Hükümetimizin bu konuyla ilgili ciddi çalışmaları var. Biz de il bazında tespit ettiğimiz vatandaşları tedavi sürecinden sonra da yalnız bırakmayıp, zamanlarına ortak olduk. Bağımlı gençleri eğitiyor, spor yaptırıyoruz. İş imkanı sağlayacağız. Milli ve manevi duyguları aşılayıcı dersler verdiriyoruz. Bütün müdürlükler ve başta valilik olmak üzere çalışmaları sürdürdük. Gençleri takip ediyoruz, onlar da bu takipten son derece memnun ve mutlular. Bu projeden olumlu sonuçlar almaya başladık. İnşallah bu güzel projeyi daha da yaygınlaştıracağız."

Projeyi tanıtan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun ise madde bağımlılığının gerekli tedbir alınmadığı takdirde, halkın sağlığını, güvenliğini, huzurunu bozan çok boyutlu bir sorun olduğunu ifade etti. 2013 yılında Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) tarafından uyuşturucu kullanma raporu yayınladığını belirten Uzun, şöyle devam etti:

"Açıklanan rapora göre Türkiye'de 15-24 yaş grubundaki gençler arasında hayatında bir kere uyuşturucu kullananların oranı yüzde 2 olarak ortaya çıkmıştır. Avrupa da ise bu oran yüzde 29'dur. Avrupa veya diğer batı ülkelerine göre uyuşturucu kullanımı istatistiklerinde son sırada olsak da ülkemiz risk altındadır. Bunun başlıca sebepleri, dünyada üretilen afyonun yüzde 92'sinin Afganistan'da üretilmesidir. Pazarının da batı ülkeleri olması nedeniyle transferde ülkemiz risk altında. Riskin diğer bir sebebi de genç nüfusumuz."

Uzun, 2014 Aralık ayında Vali Kolat başkanlığında, 7 il müdürlüğüyle birlikte madde bağımlılığı çalıştayı yaparak, müdürlükler arası görev dağılımında önleyici tedbirlerle beraber, tedavi ve rehabilite edici çalışmaların hassasiyetle yürütülmesine karar verdiklerini dile getirdi. Önleyici tedbirler kapsamında yaşça riskli olan genç ve ilişkilere yönelik farkındalık artırıcı programlar düzenlediklerini anlatan Uzun, belediye ile irtibat halinde olduklarını, metruk binaların yıkımını beraber yaptıklarını da vurguladı.

Kırıkkale'de başlatılan bu projenin adeta domino etkisi yarattığını belirten Uzun, ilgi ve alakadan sonra ailelerin kendilerine gelmeye başladığına dikkati çekti.Konuşmaların ardından rehberlik eğitimi alan 60 personele Vali Kolat ve protokol tarafından sertifikaları verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale'de 'Umuda Yolculuk, Hayat Boşluk Kabul Etmez' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement