Yediveren Kültür Kardeşliği Trabzon Günleri festivalinde, bir hafta boyunca Trabzon'a ait yöresel mutfak, yöresel folklor, giyim-kuşam ve el sanatları tanıtılıyor. Açılış töreninde konuşan Pendik Belediye Başkanı Şahin, Yediveren Kültür Kardeşliği projesini hayata geçirmelerinde, kültürel erozyona dikkat çekmek istediklerini belirtti.
Pendik Belediyesinin Türkiye'nin yedi bölgesine ait farklı kültürlerin aslına uygun bir şekilde yaşatılması adına yürüttüğü 'Yediveren Kültür Kardeşliği' projesinin 4. ayağı Trabzon Günleri, İstanbul'da ikamet eden Trabzon kökenli vatandaşların yoğun katılımıyla başladı. Trabzon folklor ekibinin sergilediği horon gösterisiyle başlayan festival, Trabzon'a has el sanatları ve fotoğraf sergisi ile başladı. Açılışa, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Kaymakam Cafer Odabaşı ve sanatçı Yılmaz Kasapoğlu da katılırken, siyaset ve sanat camiasından çok sayıda tebrik mesajı iletildi.
"Trabzon'u tanımak isteyenleri Pendik'e davet ediyoruz."
Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Pendik Belediye Başkanı Şahin, Yediveren Kültür Kardeşliği projesini hayata geçirmelerinde, kültürel erozyona dikkat çekmek istediklerini belirtti. Anadolu'nun kültürel zenginliğini Pendik'te yaşatmak istediklerini belirten Şahin, ilçenin demografik yapısında Trabzon kökenli vatandaşların sayıca ağırlıkta olduğunu kaydetti. Bu festival ile Trabzon'un kendine has kültürü ve damak tatlarını bir hafta boyunca Pendik'te sergileyeceklerini belirten Şahin, "Trabzon'u tanımak isteyenleri Pendik'e davet ediyoruz" dedi. Trabzon Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da yaptığı konuşmada, Yediveren Kültür Kardeşliği projesini hayata geçirdiği ve 4. Ayağında Trabzon şehrine yer verdiği için Başkan Şahin'e teşekkür etti.
"Kemençe ve horona sahip çıkalım"
Yediveren Kültür Kardeşliği Trabzon Günleri festivalinde, bir hafta boyunca Trabzon'a ait yöresel mutfak, yöresel folklör, giyim-kuşam ve el sanatları da tanıtılıyor. El sanatları sergisi arasında 55 yıllık kemençe ustası Hasan Sancak'ın kemençe standı dikkat çekiyor. Kemençelere yarım asırlık ustalığıyla şekil veren Hasan Usta'nın oğlu Selçuk Sancak, babasının motifler ve simgelerle kemençe üretiminde yeni bir tarz getirdiğini belirtiyor. Üretmiş olduğu kemençelerini yurt dışında bir çok ülkeye ihraç ettiklerini belirten Sancak, kemençe ve horon gibi Trabzon'a has kültürel değerleri bazı Balkan ülkelerinin sahiplendiğini belirterek, "Değerlerimize çok geç olmadan sahip çıkalım" uyarısında bulunuyor.
Son Dakika › Güncel › Kemençe ve Horona Sahip Çıkalım - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?