Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada, aralarında iş adamları Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak, Hamdi Kınaş, Halit Gazezoğlu ve eski ÖSYM Başkanı Ali Demir ile örgütün sözde "il imamı" Sıtkı Baş'ın da yer aldığı 68 sanığın yargılanmasına tanık ifadeleriyle devam edildi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki 4. duruşmanın 2. celsesine, aralarında eski Boydak Holding yöneticileri Memduh ve Şükrü Boydak'ın da yer aldığı, 5'i başka suçlardan olmak üzere 11'i tutuklu 57 sanık ile avukatları ve müştekiler katıldı.
Önceki duruşmada, karar duruşmasına kadar mahkemeden vareste tutulmalarını isteyen tutuklu sanıklar Hacı ve Bekir Boydak ile Abdurrahman Haskaraman katılmadı.
Duruşmada 13 tanık dinlendi. Tanıklardan Suat Altın, müteahhit olduğunu, örgütle 2010 yılında tanıştığını, Ömer Bozok vasıtasıyla toplantılara katılmaya başladığını söyledi.
Toplantılarda önceleri dini sohbetler yapıldığını daha sonra ağırlıklı olarak himmet, burs ve para toplamaya başladıklarını ifade eden Altın, "Sohbetlerde en son hocamız Servet Demir idi. Kışın evlerde yazın ise bağlarda ve yurtlarda toplanırdık. Hoca, WhatsApp'dan grup oluşturmuştu. Buradan iletişim kurardık. 2010 yılından sonra aylık olarak himmet vermeye başladım." diye konuştu.
Sıtkı Baş'ın imamlık yaptığı, Memduh Boydak ile Hamdi Kınaş'ın organize ettiği himmet toplantıları düzenlendiğini kaydeden Altın, şunları söyledi:
"Verilecek parayı onlar belirlerdi. Bunlar yüksek bağış yapanları bizlere örnek gösterirlerdi. 200-300 kişinin katıldığı bu toplantılarda imamlar, verilecek himmet konusunda önceden kişilere bilgi vererek hazırlarlardı. Bu toplantılarda himmet toplanırdı. Hamdi Kınaş, inşaat sektöründe, Memduh Boydak da organize sanayide verilecek himmeti tespit ederdi. 2011 yılında 33 bin, 2012'de 66 bin ve 2013 yılında ise 110 bin lira himmet istendi, verdim."
Memduh Boydak'ın 2014 yılının başlarında yapılan bir toplantıda Bank Asya'nın durumunun iyi olmadığını ve para yatırmalarını istediğini kaydeden Altın, sohbet hocasının ısrarına rağmen para yatırmadığını dile getirdi.
2013 yılında Senegal'e gittiğine değinen Altın, orada alınan bir arsanın inşaatı için kendilerinden 15 bin dolar istendiğini aktardı.
Örgüte ait kapatılan Zaman gazetesi ve Sızıntı dergisine abone olduğunu, başkalarını da abone olmaları için yönlendirdiğini ifade eden Altın, Kurban Bayramı öncesi kendilerinden kurban parası toplandığını anlattı.
Sohbetlerde, "Hoca" olarak hitap edilen Servet Demir'in, seçimde oyları AK Parti'ye değil, CHP ve HDP'ye vermelerini, hatta boş atmalarını istediğini söyleyen Altın, Gezi olaylarından sonra her şeyi sorgulamaya başladığını, yaşananların ardından 17-25 Aralık'tan sonra örgütten koptuğunu belirtti.
Tanık Erdoğan Aslan da zaman zaman sohbetlere katıldığını, kurban bağışında bulunduğunu ve burs verdiğini kaydetti. 17-25 Aralık sürecine kadar irtibatını sürdürdüğünü ifade eden Aslan, "Sürekli para, iş paraya döküldü. 'İşin şirazesi kaçtı' diyerek 17-25 Aralık'tan sonra ayrıldım." dedi.
Tanık Ergün Bilen de Mehmet Yıldız'ın hocalık yaptığı sohbet toplantılarına katıldığını, burada sanıklar Memduh Boydak ile Halit Gazezoğlu'nun da bulunduğunu anlattı. Toplantılarda sadece iş, ticaret ve dini sohbetlerin yapıldığını belirtti.
Bilen, hayır, zekat ve burs parası da verdiğini sözlerine ekledi.
Duruşmaya yarın devam edilecek.
Son Dakika › Güncel › Kayseri'deki Fetö/pdy Davası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?