Bahreyn Kralı Hamad bin İsa El Halife, Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği günübirlik ziyaretinde Kral Selman bin Abdulaziz ile bir araya geldi.
Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberinde, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile Bahreyn Kralı El Halife arasında Cidde kentindeki Selam Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede, kardeş iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel konuların ele alındığı belirtildi.
Görüşmeye dair ayrıntılı bilgi paylaşılmazken, görüşmeye Veliaht Prens ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif, Mekke Emiri ve Kraliyet Müsteşarı Halid bin Faysal bin Abdulaziz, Devlet Bakanı Musaid bin Muhammed El-Ayban, Devlet Bakanı İbrahim bin Abdulaziz, Ticaret ve Yatırım Bakanı Macit bin Abdullah El-Kuseybi, Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed Al Halife, Bahreyn Başbakan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Mubarek Al Halife ve diğer yetkililerin katıldığı kaydedildi.
Bahreyn Kralı Hamad bin İsa El Halife, Katar ile yaşanan krizin görüşülmesi için gerçekleştirdiği ziyaretini tamamlayarak, ülkeden ayrıldı.
Kral El Halife'nin yarın Mısır'ı ziyaret etmesi bekleniyor.
Katar ile Arap ülkeleri arasındaki kriz nasıl başladı
Katar Resmi Haber Ajansı (QNA), 23 Mayıs gecesi Katar Emiri Şeyh Temim Al Sani'ye atfen "ABD'ye karşı ve İran'ı destekleyici" açıklamalar yayınladı. Ancak açıklamadan hemen sonra, Katar resmi olarak QNA sitesinin siber saldırıya uğradığını duyurarak, söz konusu açıklamaların dikkate alınmamasını talep etti. Birleşik Arap Emirliklerinden yayın yapan Al Arabiya ve SKY News Arabia kanalları resmi açıklamalara rağmen yayınlarına devam ederken, Suudi Arabistan, BAE, Mısır gibi ülkeler Katar menşeli yayın yapan tüm yayın kuruluşlarına erişimi ülke içinde yasakladı.
3 Haziran'da Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Washington büyükelçisi Yusuf el-Uteybe'ye ait olduğu iddia edilen ve bazı hacker gruplar tarafından ele geçirilen e-postalar yayınlandı. E-maillerde Büyükelçi'nin İsrail yanlısı Demokrasiyi Savunma Vakfı (FDD) ile yakın ilişki içinde olduğu ve Türkiye ile Katar'a karşı ortak politikalar geliştirmeye çalıştıkları iddia edildi.
Suudi Arabistan, BAE, Yemen, Mısır ve Bahreyn 5 Haziran'da yaptıkları açıklama ile Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurdu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istedi. Katar'a karşı yapılan diplomatik ablukaya Maldivler ve uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci General Halife Hafter destekçisi Libya Tobruk hükümeti de katıldı.
Son Dakika › Güncel › Katar ve Bazı Arap Ülkeleri Arasındaki Kriz - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?