İstanbul'da, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden (FSM) ağır tonajlı araçların 07.00-10.00 ve 16.00-20.00 saatleri arasında geçişini yasaklayan karara tepki gösteren ve kontak kapamaya hazırlanan kamyoncular kararlarında ısrarlı.
Türkiye'nin sebze meyve ihtiyacının yüzde 80'ini karşılayan Antalya'da yaklaşık bin 500 kamyoncu geçen hafta aldıkları kontak kapatma kararında ısrarlı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden ağır tonajlı araçların 07.00-10.00 ve 16.00-20.00 saatleri arasında geçişini yasaklayan kararın değiştirilmesi amacıyla Antalya'da başlayan ve tüm ülke genelindeki Kamyon Kooperatifleri 27-30 Ocak arasında kontak kapatacak.
Kamyoncuların kontak kapatma eylemine destek verdiklerini belirten Manavgat Şoförler Odası Başkanı Mahmut Şafak, şoför esnafının sorunlarının her geçen gün arttığını söyledi. Kamyoncu esnafının FSM köprüsünde beklediği 3-4 saat süresinde sürekli mazot yakacağını kaydeden Şafak, şöyle konuştu: "Bu mazot, şoför esnafının cebinden çıkıyor. Biz, yetkililere sesleniyor ve bu duruma çözüm bulmalarını bekliyoruz. Bu eylem devam ettiği sürece çiftçimiz zarar görecektir. İstanbul'da yaşayan tüketiciler kısacası tüm insanlar zarar görecektir. Üretici ürününü toplayıp satmak zorunda olduğu için ucuz satarken İstanbul'a sebze meyve gitmeyeceği için orada yaşayan insanlar da 5 liraya aldığı şeyi 10 liraya almak zorunda kalacaktır. Bu durumdan üretici ve tüketici büyük ölçüde zarar görecektir."
Manavgat Şoförler Odası'nda son yıllarda üye sayısında düşüş yaşandığına dikkat çeken Şafak, şunları söyledi: "3-4 yıl önce 5-6 bin üyesi olan Manavgat Şoförler Odası'nın üye sayısı bugün 2 bin üyeye düşmüş durumdadır. Her yıl 15-20 dolayında kamyoncu arkadaşımız mesleği bırakıyor. Yerine yenileri gelmediği için artık mesleğimiz tükenme noktasına gelmektedir."
Manavgat Kamyoncular Odası Başkanı Akif Çetin ise eylem kararına Türkiye'de diğer illerde bulunan nakliyecilerin de katılacağını belirterek "Yaşadığımız sorunlar nedeniyle son çare olarak kontak kapatmaya karar verdik" ifadelerini kullandı.
Alanya Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Ahmet Uyar da tüm ağır tonajlı araçları değil sadece sebze meyve taşıyan kamyonların girişinin serbest bırakılmasını istedi. Üreticinin binbir zorlukla ürettiği sebze meyveyi dondurmak istemediklerini savunan Uyar, "Mermer taşıyan araçlar gerekirse 8 saat beklesin ama sebze meyve bekleyince ısıtmak için bir de mazot yakıyoruz. Maliyet iki katına çıkıyor" şeklinde konuştu.
Öte yandan, eylem gerçekleşirse İstanbul'da sebze meyve fiyatlarının tavan yapması, Antalya'da ise dibe vurması bekleniyor. - ANTALYA
Son Dakika › Güncel › Kamyoncular Kontak Kapatmakta Israrlı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?