Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi'nde 2014 yılının ilk 7 ayında 424 açık kalp ameliyatı yaparak bölgedeki kamu, özel ve üniversite hastaneleri arasında en fazla açık kalp ameliyatı yapan hastane oldu.
Hastaneler Başhekim Prof. Dr. Sait Alan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kalp hastanesi polikliniklerinde günde 100'lerce hastanın muayene edildiğini belirterek, 2014 yılının ilk 7 ayında açık kalp ameliyatlarının yanı sıra 2 bin 335 hastaya da anjiyo yapılıp, stend ve kalp pili takıldığını söyledi.
ORTADOĞU'NUN EN BÜYÜK KALP HASTANESİ
Kardiyoloji Hastanesinin toplam 27 bin metrekare alan üzerinde kurulduğuna dikkat çeken Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, 204 yatak kapasitesiyle, ameliyathaneleri, angio laboratuarları, yoğun bakım üniteleri, kardiyoloji, kalp damar cerrahisi, pediatrik kardiyoloji, nükleer kardiyoloji ve çocuk kardiyoloji departmanlarından oluşan Kalp Hastanesinin Orta doğunun en büyük, en modern ve en donanımlı kalp hastanesidir." dedi.
Kalp Hastanesinin temiz, düzenli, başarılı ameliyat ve tedavileriyle Diyarbakır'a ve bölgeye uluslararası düzeyde hizmet veren bir hastane konumunda olduğunu ifade eden Alan;" Bölgemizde ve Ortadoğu'da bu büyüklük ve özellikte bir kamu hastanesi bulunmuyor. Kardiyoloji Hastanemiz Türkiye'de de sayılı hastaneler arasında yer alıyor.''diye konuştu
"KALPTEN ÖLÜM ORANLARI YÜKSEK"
Prof. Dr. Sait Alan konuşmasını şöyle sürdürdü; "Yönetim olarak kardiyoloji ve kalp cerrahisini güçlendiriyoruz. Artık en zor kalp ameliyatları bile hastanemizde yapılıyor. Anjiyo ile kalp deliklerini ameliyatsız kapatabiliyoruz. Romatizmalı kalp rahatsızlıklarını da ameliyatsız anjiyo ile genişletiyoruz. varis kapama yapılıyor. Bunlar çok nadir merkezlerde yapılan işlemlerdir. Günümüzde ölümlerin yüzde 60'ı kalp rahatsızlıklarından kaynaklanıyor. Bu nedenle bu tür merkezlerin önemi artmıştır. Kalp rahatsızlıklarında da erken tanı ve tedavi son derece önemlidir. Bu konuda etkin çalışacak birimleri kurduk"
"KALP HASTALIĞINDA ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİDİR"
Kalp krizi geçiren bir kişinin tedavisinin devlete maliyeti 100 milyar lira olduğuna dikkat çeken Alan, "Kalp krizi geçirmeden müdahalede bulunulmasının masrafı 5-10 bin liradır. Hem hastanın hayatı ve hem de hastalığın maliyeti açısından erken tespit önemlidir. Önemli olan kalp krizi geçirmeden önce hastayı yakalamak ve tedavi ile kalp krizi geçirmesini önlemektir. Hastaları önceden tanımak için de Diyarbakır'da ilçe ilçe dolaşacağız. 'Kalp Dostu' bir üniversite olarak bunu misyon edindik" ifadesini kullandı.
Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinde Emekli Sandığı, BağKur, SSK gibi sosyal güvencesi olanların yanı sıra özel hastalar da faydalanabiliyor. Kalp hastanesinde, elektrokardiyografi, eforlu elektrokardiyografi, eko kardiyografi, holter çekilebiliyor. Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinde ameliyatı sonrası yoğun bakım ünitelerinde ve kliniklerde tedavi gören hastalar, kendilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi.
Son Dakika › Güncel › Kalp Hastanesinde 7 ayda 424 Ameliyat Yapıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?