Soğuk havalarda kalp krizi riskinin daha fazla olduğunu belirten Prof. Dr. Batur, kalp hastalarını giyinme, hareket ve beslenme konularında dikkatli olmaya çağırdı.
30 Eylül Dünya Kalp Günü nedeniyle açıklama yapan Prof. Dr. Mustafa Kemal Batur, Türkiye'de her yıl ortalama 9 bin kişinin grip hastalığı nedeniyle öldüğünü, 50 bin kişinin de hastanelerde tedavi gördüğünü anlattı. Prof. Dr. Batur, sadece 1 derece soğuyan havanın toplumda kalp krizi görülme riskini yüzde 2 oranında arttırdığını söyledi.
Kış ayları yaklaşırken toplumda soğuk algınlığı ve gribe yakalanma sıklığının arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Batur, şu önerilerde bulundu:
"Kışın grip, burun akıntısı, soğuk algınlığı, halsizlik gibi şikayetlerde hastalara önerilen veya yazılan ilaçlardan bazıları yüksek tansiyona, ritm problemlerine yol açabilecek şekilde tehlike yaratabilir. Bu yüzden yüksek tansiyon, çarpıntı, ritm sorunu, kalp damar hastalığı ve kalp yetmezliği olan hastalarımıza, daha çok rahatlatma amacıyla verilen bazı ilaçları önermiyoruz. Soğuk hava tansiyonu arttırabilir. Kalp rahatsızlığı olanlar tok karınla soğuk havada veya kirli havada yürümesin. Oda sıcaklıkları belirli seviyede ayarlansın. Dışarıya hazırlıksız çıkılırsa, ani ısı değişimleri nedeniyle kalp hastalıkları tetiklenebilir. Bu risk gözetilmeli. Bağışıklık sistemini güçlendirici besinler tüketilmeli, meyve tüketimine özen gösterilmeli."
Son Dakika › Güncel › Kalp Hastalarına Soğuk Hava Uyarısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?