Osmaniye'de, kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan kaçak kazıda ortaya çıkan Roma Dönemi'ne ait taban mozaiklerinin bulunduğu alanda bilimsel ve arkeolojik kazı çalışılmaları başlatıldı.
7 Kasım'da merkeze Kayalı Köyü Çatalmazı Mevkii'nde kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine Adana ve Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, jandarma ile ortak operasyon düzenledi. Ekipler bölgede yaptıkları incelemede 5 ayrı noktada Roma Dönemi'ne ait olduğu düşünülen taban mozaikleri buldu. 1'inci derece SİT alanı olan bölgede bulunan ve M.S. 4 ve 5'inci yüzyıllara ait olduğu değerlendirilen mozaikler, Osmaniye Müze Müdürlüğü uzmanları ile güvenlik güçlerinin yaptığı incelemenin ardından zarar görmemesi için üzerleri toprakla örtüldü.
Bölgedeki tarihi mozaiklerin gün yüzüne çıkarılması için harekete geçen Osmaniye Müze Müdürlüğü, 6 arkeolog, teknik personel ve İŞKUR aracılığıyla temin edilen 15 işçiyle birlikte bölgede bilimsel ve arkeolojik kazı çalışması başlattı. Müze Müdürü Nalan Yastı başkanlığında gerçekleştirilen çalışmaların yapıldığı kazı bölgesinin güvenliğinin jandarma tarafından sağlandığı belirtildi. Bunun yanında kazı bölgesi gece aydınlatması sağlanıp güvenlik kameralarıyla da 7 gün 24 saat takibe alındı. - Osmaniye
Son Dakika › Güncel › Kaçak Kazıda Tarihi Mozaikler Bulununca Kazı Çalışması Başlatıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?