İzmir Kâtip Çelebi'nin 'Sıra Dışı' akademisyenleri
Proje koordinatörlüğünü Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Tancan Uysal ve Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Elif Korap Özel'in üstlendiği, görsel yönetmenliğini fotoğraf sanatçısı Fatih Yalçınkaya'nın yaptığı 'Sıra Dışı – Yeni Nesil Akademisyenler' temalı fotoğraf sergisi 2013- 2014 akademik yılı törenin ardından açıldı. Açılışa Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı- İzmir Milletvekili Prof.Dr. Mehmet Tekelioğlu, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Celal Kocabaş'ın yanısıra açılış programına katılan tüm protokol mensupları katıldı.
Yeni nesil akademisyenler uğraştıkları sanat, spor ya da hobiyle poz verdi.
Sıra dışı bir sergi…
İzmir'in dördüncü devlet üniversitesi olan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), sıradışı bir etkinliğe imza attı. Üniversite öğrencilerini eğitim hayatları sırasında bilimin yanı sıra sanat ve sporla da uğraşmaya teşvik etmek isteyen İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi akademisyenleri, objektifin karşısına geçti. Rektör ata bindi, rektör yardımcısı yelkenle Körfez'e açıldı, dekanlar heykel yaptı, ney üfledi, otomobil tamircisi oldu. İzmir'in yeni devlet üniversitesi olan İzmir Katip Çelebi üniversitesi öğrencilerini bilimin yanı sıra spor ve sanata teşvik etmeyi de amaçlamaktadır.
Sergi hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, "Biz öğrencilerimize sadece bilimde değil hayat alanında da rehberlik etmek, vizyon kazandırmak istiyoruz. Biz öğrencilerimiz düz birer mühendis, düz birer tıp hekimi olsun istemiyoruz. Çünkü farklı şapkaların gençleri farklılaştıracağına, zenginleştireceğine inanıyoruz. İşte bu yüzden istiyoruz ki öğrencilerimiz eğitim hayatlarına devam ederken kendi hayatlarını da zenginleştirsin, sporla uğraşsın, sanata merak duysun, kendine özgü ilgi alanları olsun. Eğitimin kendisi bir yolculuk. Üniversite, insanı yaşamın kendisine hazırlıyor" diye konuştu.
Yeni nesil akademisyenler fanustan dışarı çıktı
Her üniversite gibi bunun için öğrenci kulüpleri kurulmasını teşvik ettiklerini anlatan Rektör Prof.Dr.Akhan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama bu yetmez diyoruz. Laboratuvarından ya da kütüphanesinden çıkmayan akademisyenlerin yerini yeni nesil akademisyenlerin aldığına inanıyoruz. Artık akademisyenler iPad'leri ellerinde dünyanın her yerinde bilimle uğraşıyor, bilgi alışverişinde bulunuyor. Yeni nesil akademisyenler fanustan dışarı çıktı. Hem bilim adamı olup hem ata binmeye vakit ayırıyor. Hem bilim üretip hem yelken sporuyla uğraşabiliyor."
Projenin Rektör Akhan'ın gençlere vizyon kazandıran bir üniversite olma düşüncesinden yola çıktığını anlatan İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tancan Uysal ise, sergi fikrinin nasıl geliştiğini şöyle anlattı: "Rektör Hocamız 'Madem öğrencilerimize mesleğinizi edinirken üniversite hayatınız boyunca bir de bir ilgi alanı seçin, onunla uğraşın tavsiyesinde bulunuyoruz, o zaman biz de onlara model olacağız' dedi ve işe koyulduk. Hobisi olan dekanlarımız ve öğretim üyelerimiz uzun zamandır uğraştıkları hobileriyle poz verdi. Olmayanlar ise bu proje kapsamında bugüne kadar hayal edip de bilimle uğraşmaktan vakit bulamadıkları alanlarda birer hobi edindiler. Fotoğraf sanatçısı Fatih Yalçınkaya onları bu yeni hobileriyle görüntüledi. Ve akademik açılışımız için bir sergi hazırladık."
FARKLI BİR DEVLET ÜNİVERSİTESİ
"Bilimle hayat barıştı" diyen Prof. Dr. Uysal, şunları söyledi: "Bir devlet üniversitesi için sıradışı bir yaklaşım içinde olduğumuz düşünülebilir. Ama biz bir devlet üniversitesi olarak kendimize sürekli geliştirme, bilimde ve sosyal anlamda uluslararası standartlara erişme hedefi koyduk. Bu nedenle öğrencilerimiz de kendilerini dünya vatandaşı olacak şekilde geliştirsin istiyoruz. Liderlik becerileri ne sahip, özgüvenli, farklı fikirlere saygılı, insana değer veren gençler yetiştirmek istiyoruz. Bu yüzden de farklılıklar değerdir diyoruz. Bu düşünceyi teşvik ediyoruz."
Son Dakika › Güncel › İzmir Kâtip Çelebi'nin 'Sıra Dışı' Akademisyenleri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?