İZMİR'deki bir ilkokulda matematik seferberliği başlatılırken, kurumun koridorları matematiğin ortaya çıkışından bugüne kadar gelişimini anlatan görsellerle; bahçesi ise ritmik sayma, çarpım tablosu, üslü sayılar ve basamakların öğretildiği oyun alanlarıyla donatıldı. Çocukların matematik korkusunu yendiğini belirten Fatih Sultan Mehmet İlkokulu Müdürü Oktay Taşdemir, öğrencilerin hem öğrenip hem de eğlendiklerini vurguladı.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın öncülüğünde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 'Matematik Seferberliği' projesini başlattı. Bornova Fatih Sultan Mehmet İlkokulu, Neşe Kaya İlkokulu, Dr. Cavit Özyeğin İlkokulu, Mavişehir İlkokulu, Çiğli İsmail Rahmi Karadavut İlkokulu, Erdoğan Kibarer İlkokulu, Güzelyalı Ortaokulu, Gazi Ortaokulu ve Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi'nde eş zamanlı hayata geçirilen projeyle; okul koridorları matematiğin geçmişten bugününe tarihçesinin anlatıldığı görsellerle donatıldı. Ünlü matematik düşünürlerinin bilimsel çalışmalarına ve hayatlarına yer verildi. Üç boyutlu geometrik cisimler, akıl oyunları, düşünme ve işlem becerileri üzerine çok sayıda etkinlik ve materyale de yer verildi. Bunun yanı sıra okul bahçesine çizilmiş oyunlarla çocukların eğlenerek matematik öğrenmeleri amaçlandı. Çarpım tablosu, basamak evi, sayılar kalesi, labirent gibi bahçe alanlarında çocukların eğlenerek matematiği öğrenmesi sağlandı.
'ÖĞRENCİLER MATEMATİĞE KARŞI KORKULARINI YENDİ'
Fatih Sultan Mehmet İlkokulu Müdürü Oktay Taşdemir, Çocuklarımıza matematiği sevdirmek, korkulacak bir şey olmadığını göstermek istedik. Bakanlığımızın öncülüğünde il milli eğitim müdürümüzün katkılarıyla başlattığımız bir proje. Bu projenin bizim okulumuzdan başlaması da sevindirici. Bu kapsamda okulumuzun bahçesine çeşitli oyun alanları yaptık. Ritmik sayma, çarpım tablosu, üslü sayılar ve basamakları öğrenebilecekleri oyun alanları çizdik. Bu oyunlar sayesinde çocuklarımız matematiği sevdiler. Hem de matematiği akılda kalacak şekilde öğrendiler. Bunun yanında okul koridorlarına çeşitli tablolar astık. Bunlara matematiğin başlangıcından çağdaş matematiğe kadar gelişimini, sürecini anlatan görseller koyduk. Çocuklar matematik koridoru ve bahçe oyunlarından sonra, tenafürlerde vakit geçirebilecek bir şeyler buldular. Çok kıymetli bir katkı oldu. Çocuklar etkinlikler sayesinde en azından matematiğe karşı korkularını yendi dedi.
Sınıf öğretmeni Emel Gelen ise Matematikle ilgili farkındalık oluşturmak, çocukların ilgisini bu konuya yoğunlaştırmak için hazırlanan proje oldukça faydalı oldu. Matematiğe uzak bakan 1'inci sınıf öğrencilerimizi görsel olarak bu alana yönlendirdiğini düşünüyorum dedi.
Projeyi çok beğendiklerini belirten öğrenciler de okul koridorlarındaki görsellerle matematiğin tarihini öğrendiklerini; oyunlarla da hem eğlenip hem de bilgilendiklerini kaydetti.
Son Dakika › Güncel › İZMİR'DE MATEMATİK SEFERBERLİĞİ; İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ EĞLENEREK ÖĞRENİYOR - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?