İTÜ'lü öğrencilere, iş dünyası ile iletişim kurmaya ve üniversite sanayi işbirliğine katkı sağlayamaya yönelik olarak İTÜ Vakfı tarafından verilen eğitim seminerleri dizisinin ikincisi yapıldı.
Seminere konuşmacı olarak katılan Gözetim Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah İsmet ve Yedirenk İletişim Reklam Ajansı Genel Müdürü Kemal Çiftçi, deneyimlerini öğrencilerle paylaştılar. Toplantıda Vakıf Genel Sekreter Yardımcısı Cem İpek, İTÜ Vakfı Dergisi Yazı İşleri Müdürü Hatice Yazıcı ve Editör Fahri Sarrafoğlu da hazır bulundular.
"İŞİNİZİ SEVİN VE DİKKATLİ OLUN"
Öğrencilerin mezun olduktan sonra daha rahat iş bulmaları, iş dünyasını şimdiden tanımaları için İTÜ Vakfı'nın başlattığı eğitim seminerlerinin ikincisinde, Gözetim Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah İsmet bir konuşma yaptı. İsmet, uzun yıllar ABD'de sigortacılık yaptıktan sonra İhlas Holding bünyesinde Turkey Ekonomi Gazetesinin Yayın Yönetmenliğini üstlendi. Daha sonra kendi sigorta şirketini kuran İsmet, halen bu alanda 800'den fazla kurumsal firmaya hizmet veriyor.
Gençlerin, ilk önce yapacakları işi sevmesini tavsiye eden Abdullah İsmet, bir işe başlarken iletişimde olmazsa olmaz kuralın "dikkat" olduğunu dile getirdi. İsmet, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Piknik yapmaya gittiğinizde mangal yaparken nasıl ki etlerin cız bız sesleri geliyor da kokusu gelmiyorsa, yaptığınız işlerde de sadece ses var ama
koku yoksa bu o işte bir sıkıntı olduğunun göstergesidir. Yani burnunuz iyi koku almalı, piyasayı iyi takip etmelisiniz. Mezun olmadan önce piyasa ile ilgili bilgileri şimdiden temin ettiğiniz zaman yarın iş hayatına atıldığınızda zorluk çekmezsiniz."
İsmet, pazarlama ile ilgili olarak dikkat, bilgi alma, analiz ve karar aşamalarından da bahsederek gençlerin kendilerini yetiştirmelerini tavsiye etti.
"DEVLET PARA VERECEK PROJE ARIYOR"
Genç Arılar'ın ikinci misafir konuşmacısı ise, Yedirenk
İletişim Reklam Ajansı'ndan Genel Müdür Kemal Çiftçi oldu. Çiftçi özellikle şu andaki hükümetin gençlere dönük desteklerinden bahsederek, "Şimdiden proje üretmeye bakın. Her türlü projenize rahatlıkla destek bulursunuz. Yeter ki elle tutulur, bir projeniz olsun, dedi. Çiftçi, Türkiye'de proje kısırlığı değil proje tembelliği çekildiğine de dikkat çekerek şunları söyledi: "Gençlerimizin birçok projesi olduğuna inanıyorum. Ama nereden hangi desteği alacaklarını bilmiyorlar. Bu konuda birçok kurum ve kuruluş destek veriyor. Öğrenci iken bile etkinliklerinize sponsor bulabilirsiniz. Kültür Bakanlığı bazı sponsorlukların yüzde yüz vergiden düşülmesi için destek veriyor. Bunları araştırın ve siz de proje üreterek şimdiden piyasaya girin" diye konuştu. - İSTANBUL
Son Dakika › Güncel › İTÜ'lü Gençler 'İş Dünyasına' Hazırlanıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?