Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bizim, Anadolu'ya atıfta bulunmayan, kültürümüze ve medeniyetimize atıfta bulunmayan hiçbir dış politika hamlemiz olmadı, olmayacak. Eğer dünyada bir gün tekrar bizim sesimiz, Hz. Mevlana'nın mesajı, Yunus Emre'nin mesajı yer edecekse, bütün hedefimiz bunun kalıcı olmasını sağlamak ve insanlığın her meselesine bu perspektiften bakmak" dedi.
Davutoğlu, İstanbul Karamanlılar Derneği Kız-Erkek Yurdu'nun açılışındaki konuşmasında, son 3 gündür Balkanlar'da bulunduğuna değinirken, Dubrovnik'ten Tiran'a kadar her durakta birilerinin yanlarına gelip, ' Konya, Karaman kökenliyim' dediğini aktardı.
İstanbul'daki Karamanlılar'ın eğitime verdiği öneme teşekkür eden Davutoğlu, herşeyin eğitimle başladığını, eğitimle devam ettiğini söyledi.
Karamanlılık bilincini, Balkanlar'da ve diğer diyarlarda yaşatmak üzere yurtların belli bir kotasını Balkanlar'a ayırmayı öneren Davutoğlu, "Karamanlı öğrenciler, Türkiye'deki öğrenciler dışında, diyelim yüzde 20'sini Balkanlar'ın değişik köşelerinden kendilerini manen Karamanlı addeden öğrencileri burada misafir edelim, burada ağırlayalım" diye konuştu.
Birleşmiş Milletler İnsani Zirvesi'nin 2016'da İstanbul'da yapılacağını hatırlatan Davutoğlu, "İnsanı ilgilendiren bütün konular, acı çeken, bazen kimyasal silah saldırısı altında bazen tabii afetler karşısında, açlık karşısında acı çeken insanlığın geleceğiyle ilgili bütün meseleler İstanbul'da tartışılacak" dedi.
Davutoğlu, yurt hizmete geçtiğinde, öğrencilere bir bakan olarak değil, bir hocaları, ağabeyleri olarak ilk dersi vermeye hazır olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
"Onlara vereceğim ilk ders de 'Karamanlılık Bilinci ve Dış Politikamız'. Bizim, Anadolu'ya atıfta bulunmayan, kültürümüze ve medeniyetimize atıfta bulunmayan hiçbir dış politika hamlemiz olmadı, olmayacak. Eğer dünyada bir gün tekrar bizim sesimiz, Hz. Mevlana'nın mesajı, Yunus Emre'nin mesajı yer edecekse, bütün hedefimiz bunun kalıcı olmasını sağlamak ve insanlığın her meselesine bu perspektiften bakmak."
- Sağlık Bakanı Müzzinoğlu
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da aslen Batı Trakya, Yunanistan doğumlu olduğunu dile getirerek, "Aslen Batı Trakyalı olup Konya, Karaman kökenliyim. 'Konya, Karaman kökenliyim' cümlesini bana kim öğretti bilmiyorum; kim öğrettiyse Allah razı olsun. Konya, Karaman bir milletin medeniyet tohumlarının atıldığı veya medeniyet genlerini taşıyan bir bölgenin adı. O bölge bir şehrin veya bir bölgenin ötesinde bu milletin dünyaya medeniyet sunduğu zenginliklerin genlerini yaşayan ve tohumlarının yeşererek dünyaya serpildiği bir bölge. Konya, Karaman kökenli olmaktan mutluluk duyuyorum" diye konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ise İstanbul'a gelen, İstanbul'da yaşayan, İstanbullu olan Karamanlıları kutlayarak, "Onlar, hem doğdukları şehri hem de karınlarını doyurdukları İstanbul'da bu güzel eseri yaparak burayı unutmamışlar" dedi.
Cumhuriyet uğruna çok bedeller ödendiğini dile getiren Oran, "İktidarıyla, muhalefetiyle en önemli görevimiz Cumhuriyet'i korumak, laik, sosyal hukuk devletini ileri götürmek, özgürlükleri genişletmek. Bu millet, bizden bunu bekliyor" diye konuştu.
Açılış törenine, AK Parti İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Işın Çelebi'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.
Verilen bilgiye göre, İstanbul Karamanlılar Derneği Kız-Erkek Yurdu'nun inşaatı 2008 yılında başladı. 50 kız, 50 erkek öğrencinin kalacağı yurdun finansmanı, binanın alt bölümündeki dükkanların kira geliriyle sağlanacak. - İstanbul
Son Dakika › Güncel › İstanbul Karamanlılar Derneği Kız Erkek Yurdu Açılışı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?