12-15 Ekim tarihleri arasında CNR Expo'da (İstanbul Fuar Merkezi) yapılacak fuarda Uluslararası Alım Heyeti Programı kapsamında, mücevher sektörünün hedef ülkelerinden 1000'e yakın sektör profesyoneli de fuarda ağırlanacak.
Fuarda altın, mücevher, pırlanta, renkli taş, değerli ve yarı-değerli taş, inci, gümüş, gümüş takı ve gümüş ev eşyası, altın montür, rafineri, saat, kalıp, vitrin dekorasyon, makine-ekipman ve yan sanayi, kasa, yazılım, lojistik ile aydınlatma ürün gruplarının bulunduğu 800'ün üzerinde yerli ve yabancı mücevher firma ve markası yer alacak. Katılımcılar fuara özel ürün ve koleksiyonlarını, 85'i aşkın ülkeden gelecek 19.000'den fazla sektör profesyonelinin beğenisine sunacak.
TÜRK MÜCEVHERAT SEKTÖRÜ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR!
Dünya altın mücevherat üretiminde ilk beş ülke arasında yer alan Türkiye, dünya mücevherat otoriteleri tarafından İtalya'nın en güçlü rakibi olarak gösteriliyor. 2016 yılı rakamlarına göre Türkiye, İtalya'dan sonra hurda kullanımı da dâhil olmak üzere karat kuyumculuk imalatında Avrupa'da ikinci, Çin, Hindistan ve İtalya'dan sonra dünyada dördüncü sırada yer aldı. Avrupa'da hurdadan karat mücevherat yapımında birinci, dünyada üçüncü sırada olan Türkiye, dünyadaki en büyük 11. kuyumcu ihracatçısı konumuna yükseldi.
MİB BAŞKANI GÜNER: "MÜCEVHER SEKTÖRÜ TÜRKİYE'NİN TEK TAŞIDIR"
Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner, sektör olarak sürekli kendilerini yenilemeye ve geliştirmeye çalıştıklarını belirterek bu bağlamda ihracatın artması için olağanüstü bir çaba gösterildiğini belirtti. MİB profesyonellerinin dünyanın her köşesine gittiğini anlatan Güner şunları söyledi:"5 bin yıllık bir mücevher geleneğimiz var ve biz bunu geleceğe taşıyoruz. Mücevher sektörü olarak yarattığımız katma değeri de sürekli arttırarak ülkemize katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu amaçla her sene devletimizin de desteğiyle dünyanın önde gelen en büyük alım heyetlerini ülkemize getirmeye çalışıyoruz. Türkiye bugün dünyanın en gelişmiş montür endüstrisine sahip. Amacımız başta elmas olmak üzere değerli ve yarı değerli taşlarda da iddialı olmak. Bugün ülkemiz ekonomisi ve ihracatını geliştirmek için özveriyle çalışan tüm sektörlerin bu başarıda büyük katkısı var. Biz de elimizden gelenin en iyisini yaparak ülkemizin bu başarısını taçlandırmaktan onur duyuyoruz. Mücevher sektörü bu bağlamda Türkiye ekonomisinin tek taşıdır diyebiliriz" dedi.
TÜRK FUARCILIK SEKTÖRÜNÜN EN BÜYÜK ALIM HEYETİ ISTANBUL JEWELRY SHOW'DA AĞIRLANACAK!
Fuarda T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Genel Sekreterliği, Mücevher İhracatçıları Birliği (JTR) ve UBM Rotaforte'nin organizatörlüğünde "Uluslararası Alım Heyeti Programı" da gerçekleştirilecek. Avrupa, Orta Doğu, Amerika, Kuzey Afrika ve Uzak Doğu ülkelerinden 1.000'e yakın sektör profesyoneli ağırlanacak.
UBM ROTAFORTE MURAHHAS AZASI ŞERMİN CENGİZ: "TÜRKİYE'YE YAKIŞAN BİR FUAR OLACAK"
UBM Rotaforte Murahhas Azası Şermin Cengiz: "Ülkemiz dünya altın mücevherat üretiminde ilk beş ülke arasında ve dünya mücevherat otoriteleri tarafından İtalya'ya rakip olarak gösteriliyor. 1992 yılında 2,8 milyon dolar olan Türk altından mamul mücevherci ve kuyumcu eşyası ihracatı, 2016 yılında toplam 3,68 milyar dolara ulaştı. Fason üretimden çıkıp tasarım ürünlerle dünyada söz sahibi olunan bu dönemde, Türk markaları, aranan ve talep gören markalara dönüşmekle kalmadı, mücevherde özellikle Ortadoğu, Avrupa, Arap Yarımadası, Rusya ve BDT ülkeleri için 'Made in Turkey' markalı mücevher ürünleri öncelikli tercih edilme noktasına geldi.Sektörün bu gelişimine paralel olarak da, Istanbul Jewelry Show sektöre olan katkısını her geçen yıl arttırmayı başardı. Fuarımız kapsamında gerçekleşecek iş görüşmeleri ve imzalanacak anlaşmalarla Türkiye mücevher ihracatının %80'ine yakın bölümünün gerçekleşmesini hedefliyoruz" dedi.
Son Dakika › Güncel › Istanbul Jewelry Show Geri Sayım - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?