İstanbul İmsak Vakti: İstanbul'da Sahur Saat Kaçta? (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika
Güncel

İstanbul İmsak Vakti: İstanbul'da Sahur Saat Kaçta? (2019 Ramazan İmsakiyesi)

İstanbul İmsak Vakti: İstanbul\'da Sahur Saat Kaçta? (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Mübarek Ramazan ayının 7. günü için bu gece İstanbul'da sahura sahura kalkacak vatandaşlar, İstanbul imsak vakti kaçta araştırmaya başladılar. Sahura kalkmak, sahur yemeği Peygamberimiz tarafından tavsiye edilmiştir. Peki İstanbul'da sahur saat kaçta? İşte 12 Mayıs Pazar günü için İstanbul imsak vakti…

11.05.2019 15:23

On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı geldi. İslam dininde büyük bir öneme sahip olan oruç ibadeti, farz olmasının yanında büyük hikmetlere sahip. En önemli hikmeti ise sabır ve paylaşmaktır. Sahura kalkmak ise oruca kuvvet kazandırması, daha rahat tutmayı sağlaması açısından önemli. Bu yüzden sahura kalkacak kişiler, İstanbul imsak vakti nedir, İstanbul'da sahur saat kaçta aratıyorlar. Haberimizdeki 2019 İstanbul Ramazan imsakiyesi ile Ramazan ayı boyunca imsak vaktini öğrenebilirsiniz. İşte 12 Mayıs Pazar günü için İstanbul imsak vakti….

İSTANBUL'DA SAHUR SAAT KAÇTA?

11 MAYIS CUMARTESİ İÇİN İSTANBUL İMSAK VAKTİ: 03.58

RAMAZAN İMSAKİYESİ 2019

Diyanetin hazırladığı Ramazan imsakiyesi 2019 listesine haberimizdeki linkten ulaşabilirsiniz. Bağlantıya tıklayınca açılan sayfada il ve ilçe seçimi yaparak bulunduğunuz şehrin imsakiyesini görebilirsiniz.

SAHUR VAKTİ NE ZAMAN?

İmsak, Arapça'da, "kendini tutmak, engellemek" anlamına gelir. Orucun temel unsuru da (rükün) bu anlamdır. İmsak vakti tabiri, dilimizde, oruç yasaklarından (yeme içme ve cinsel ilişki) uzak durma vaktinin başlangıcı anlamında kullanılır. İmsak vakti, tan yerinin ağarması (fecr-i sâdık; bk. Namaz Vakitleri bölümü) vakti olup, bu andan itibaren yatsı namazının vakti çıkmış, sabah namazının vakti girmiş olur; bu vakit aynı zamanda sahurun sona erip orucun başlaması vaktidir.

SAHURA KALKMAK NEDEN ÖNEMLİ?

Orucun geçerliliği ile doğrudan ilgili olmamakla birlikte, oruç tutmayı biraz daha kolaylaştırmak üzere Peygamberimiz'in bazı tavsiyeleri olmuştur. Bunların başında sahur yapmak gelir. Sahur, ikinci fecirden az önceki vakit olan seher vaktinde yenilen yemek demektir. Sahura kalkmakla hem bir şeyler yenilerek oruç için enerji toplanmış, hem de bir sünnet yerine getirilmiş, seher vaktinin feyiz ve faziletinden yararlanılmış olur. Bu bakımdan bir yudum su ile de olsa sahur yapmak ve sahur yemeğini mümkün olduğunca, gecenin son vaktine denk getirmeye çalışmak uygun olur. Peygamberimiz'in sahura kalkmayı teşvik ve tavsiye eden birçok hadisi bulunmaktadır:

"Oruç tutmak isteyen sahurda bir şeyler yesin" (Müsned, III, 367, 379),

"Sahura kalkın, çünkü sahur yemeğinde bereket vardır" (Buhârî, "Savm", 20; Müslim, "Sıyâm", 45),

"Sahur yemeği ile gündüz tutacağınız oruca; ve öğle üzeri uykusuyla da (kaylûle) teheccüt namazına kuvvet kazanın" (İbn Mâce, "Sı- yâm", 22).

Son Dakika Güncel İstanbul İmsak Vakti: İstanbul'da Sahur Saat Kaçta? (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement