"CAFE AMAN", İSTANBUL'U 19. YÜZYILA GÖTÜRÜYOR, İKİ YAKANIN EZGİLERİ BULUŞUYOR
Tıpkı 19. yüzyıl Osmanlı döneminde olduğu gibi Rumca ve Türkçe şarkılar, Osmanlı Fasıl Müziği, Türk Sanat Müziği ve Bizans Müziği bir arada… Kısacası İstanbul'u İstanbul yapan müzikler 4 Ocak 2013'te "Cafe Aman İstanbul" sürpriz sanatçıları, özel orkestrası ve 35 kişilik Yunan Otantik Halk Dansları ekibi "Momoyeri" ile TİM Maslak Show Center'da sizlerle buluşuyor.
İki yakayı ezgileriyle birleştiren "Cafe Aman İstanbul" yüzyıllar boyu farklı kültürleri barındıran, Osmanlı'nın unutulmuş ezgilerini yeniden hatırlatıyor. Anadolu ve Rumeli şarkıları, Osmanlı Fasıl Müziği, Türk Sanat Müziği ve Bizans Müziği 4 Ocak 2013'te 35 kişilik Yunan Otantik Halk Dansları ekibi ve sürpriz sanatçılar ile toplamda 52 kişiden oluşan dev kadrosuyla TİM Maslak Show Center'da müzik severlerin karşısına çıkıyor.
"Cafe Aman İstanbul"un, dört solist ve 13 kişilik orkestrasına bu özel gece için Yunanistan'ın otantik halk dansları ekibi; Kostas Aleksandris yönetimindeki 35 kişilik "Momoyeri" dans grubu eşlik edecek. Bizans'tan Osmanlı'ya ve Osmanlı'dan günümüze ulaşmış olan anonim şarkılar ile dönemin birlikte yaşayan farklı kültürlerinin unutulmaya yüz tutan ezgileri, İzmir'den rembetikolar, Trabzon'dan Karadeniz şarkıları, İstanbul'dan dönem şarkıları ve Selanik'ten Rumeli ezgileri hepsi aynı sahnede birleşip, dinleyenleri 19. yüzyıla götürecek. Şarkılarını Rumca ve Türkçe yorumlayan "Café Aman İstanbul", iki yakanın şarkılarını yüz yıllar sonra yeniden birleştiriyor.
Yüzyıllık ezgiler İstanbul'da yankılanacak…
4 Ocak'ta gerçekleşecek muhteşem gecede, İzmir Rembetikoları, Girit ezgileri, Karadeniz şarkıları, İstanbul dönem şarkıları, Selanik ve Rumeli ezgileri aynı sahnede buluşuyor. Mübadele'nin duygusal ayrılık hikâyeleri, Sirtaki'den kasap havasına, karşılamadan zeybeğe, horondan sirtoya özgün dönem dansları eşliğinde etkileyici bir sahne şovuna dönüşüyor.
Yunan müzik ustaları İstanbul'da buluşuyor…
İki yakanın şarkıları ve danslarının sergileneceği "Bir ayrılık şarkısı: Mübadele" adlı müzikal gösteride farklı sürprizler de olacak. Atina'nın yükselen yıldızı Areti Ketime ve Trabzon'un önemli seslerinden Beşköylü Adem Ekiz, Yunan kaval ve tulum sanatçısı Vasilis Folinas, Selanik'in ünlü kemençecisi Dimitris Karasavvidis, vurmalı sazlarda Kostas Karasavvidis, Girit'ten kemençesiyle Dafni Biliusi ve laftasıyla Yorgo Vrondinakis görkemli gece için özel olarak müzik severlerin karşısına çıkacak.
Bir müzik atölyesi mantığıyla çalışan ve repertuarını; özel arşivlerden, taş plak kayıtlarından ve yazılı kaynaklardan oluşturan "Café Aman İstanbul"; şarkılarını hem Rumca hem de Türkçe yorumluyor. Türk ve Rum müzisyenlere sahip, İstanbul ve İzmir'de şekillenen anonim halk müziklerinden örnekler sunan ve bu döneme ait şarkılara öncelik veren grup, 2009 yılında Stelyo Berber ile Pelin Suer tarafından kuruldu.
Son Dakika › Güncel › İstanbul'da Müzikal Bir Yolculuğa Çıkmaya Ne Dersiniz? - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?