İşadamlarına Başarılı Yöneticiliğin Sırları - Son Dakika
Güncel

İşadamlarına Başarılı Yöneticiliğin Sırları

İşadamlarına Başarılı Yöneticiliğin Sırları

Çukurova Genç İşadamları Derneği’nin (Çukurova GAD) düzenlediği Gelişim Atölyeleri toplantılarının son konuğu Türkiye A Milli ve Galatasaray futbol takımlarının da psikolojik danışmanlığını yapan ünlü psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş oldu.

13.11.2014 15:10

Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin (Çukurova GAD) düzenlediği Gelişim Atölyeleri toplantılarının son konuğu Türkiye A Milli ve Galatasaray futbol takımlarının da psikolojik danışmanlığını yapan ünlü psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş oldu. Prof. Dr. Baltaş, işadamlarına başarılı yöneticiliğin ve liderliğin püf noktalarını anlattı.

Sheraton Otel'de yapılan toplantıyı Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü ve Adana Final Okulları Kurucusu Şevket Ertem, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de izledi. Final Eğitim Kurumları'nın desteğiyle yapılan toplantı için salonda hazırlanan bin koltuk dolunca, ek koltuk getirildi.

"Türk Kültüründe Yönetmek" konulu toplantının açış konuşmasını yapan Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, hayatın gelişim süreci olduğunu belirterek, "Doğduğumuz günden öleceğimiz zamana kadar bu süreci yaşayacağız. Her anımız gelişmeyle, kendimizi daha iyi getirmekle geçecek. Küreselleşen dünyada bizlerin iş adamları veya bireyler olarak her daim kendimizi bu sürece adapte etmemiz gerekiyor. Her yaptığımız gelişme bu döngüyü yakalamak için bizlere bir fırsat tanıyor. Bu nedenle gelişim atölyelerini başlattık" dedi.

"EN TEHLİKELİ YALAN İÇİNE DOĞRU KARIŞMIŞ YALANDIR"

Yaklaşık 1,5 saat süren konuşmasında izleyenlere sorular sorup, cevaplarını alarak, kimi zaman da çeşitli görüntüler izleterek sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Acar Baltaş da, iş hayatında başarılı yöneticilik ve liderlikle ilgili bilgiler verdi. Her olumsuz mesajın karşısında mutlaka 3 olumlu mesaj verilmesi gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Baltaş, şunları söyledi:

"Her insan girdiği ortamda enerji transferi yapıyor. Kimi insan gelirken mutlu ediyor, kimi giderken mutlu ediyor. Giderken mutlu eden yöneticinin arkasından insanlar 'kurtulduk' diyor. İnsanların potansiyelini ortaya çıkartmak için yapacağımız şeylerden birisi insanlara değerli olduklarını hissettirmektir. Çünkü, insanları parasını verdiğiniz için çalıştıramazsanız. Çalışır ama kovulmayacak kadar çalışır. Potansiyeli hayata yansıtmak önemli. İnsanları iş yerinde mutlu kılan 3 şey var. İyi arkadaşlık, kendini değerli hissetmek ve iyi kazanç elde etmek. Ücret en son geliyor. İnsanlar arkadaşlarından ayrılamadığı için iş yerlerinden ayrılmıyorlar. İşten ayrılan insana sorduğunuzda, 'az ücret veriyorlardı' diyorlarsa inanmayın. İnsanlar mecbur oldukları için değil, karşılığında şunu veya bunu alacakları için değil, sizin iyi yöneticiliğiniz için çalışırlar. Çalışanı azarlamayın, her şeyi yapmasını beklemeyin. 'İnsanın istedikten sonra yapamayacağı şey yoktur' demeyin. Bu doğru değil. En tehlikeli yalan içine doğru karışmış yalandır."

Liderliğin ilişki kurmayı gerektirdiğini, liderlerin etkileşim dili ile insanları etkileme özelliğine sahip olduğunu kaydeden Baltaş, "Liderliğin en önemli özelliklerinden biri, güçle değil anlam duygusuyla yönetmektir. Güçle üretmek yerine anlam duygusuyla üretmek, kuvvet ile üretmek yerine doğurduğu etkiyle, bilgi ile üretmek. İyi insanlar, iyi yöneticiler insanları birleştirir. Çünkü, sizin başarınız ekiplerinizin başarısına bağlı" diye konuştu.

Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, toplantı sonunda Prof. Dr. Uğur Baltaş'a ve katkıları nedeniyle Final Eğitim Kurumları Kurucusu Şevket Ertem'e plaket sundu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşadamlarına Başarılı Yöneticiliğin Sırları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement