İş Garantili Mühendislik Dalı Polimer - Son Dakika
Güncel

İş Garantili Mühendislik Dalı Polimer

İş Garantili Mühendislik Dalı Polimer

Yalova Üniversitesi'nde 2008 yılında kurulan Polimer Mühendisliği, Türkiye'de ilk ve tek olma özelliğini taşıyor.

09.10.2013 10:27

Yalova Üniversitesi'nde 2008 yılında kurulan Polimer Mühendisliği, Türkiye'de ilk ve tek olma özelliğini taşıyor. Plastik ve kauçuk gibi organik malzemelerin üretim teknolojileri ile bu malzemelerin sorunlarını çözen bilim dalı olan Polimer Mühendisliği'ne ilgi büyük. İlk mezunlarını 2014 yılında vermeye hazırlanan Yalova Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, ABD'de 1948 yılından bu yana bilim dalı olan Polimer Mühendisliği'ni tercih eden gençlerin, mezun olduktan sonra iş arama sıkıntısı yaşamayacaklarını söyledi.

Yaşamın her alanında kullanılan basit gereçlere kadar her türlü malzemenin yapımında kullanılan polimer, mühendislik dalı olarak Türkiye'de ilk kez 2008 yılında Yalova Üniversitesi bünyesinde kuruldu. İlk ve tek olma özelliği bulunan Polimer Mühendisliği'nde 60 öğrenci eğitim görüyor. 1948 yılından bu yana ABD'de bir bilim dalı olan polimer mühendislik üzerine Türkiye'de farklı üniversitelerde çalışmaların yürütüldüğünü belirten Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Türkiye'de Polimer Mühendisliği konusunda çok geniş bir uygulama alanı var. Ancak bugüne kadar bu konuda çalışma yapan kişiler Kimya ve Metalurji mühendisleri oldu. Artık bu alanda üniversitemizden önümüzdeki yıl mezun olacak Polimer Mühendisleri çalışmalarını sürdürecek dedi.

DOĞUMDAN MEZARA KADAR HER ALANDA KULLANILIYOR

Polimerik malzemenin hayatın her alanında kullanıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Eruslu, Doğumdan mezara kadar her alanda bu malzemeleri kullanıyoruz. Türkiye'de plastik sektörüne bakıldığı zaman 6 bine yakın plastik firması var. Bunların yüzde 70'i küçük ölçekli. Öğrencilerimizin staj yaptığı firmalar, gençlerimize 'Hemen okulu bitirin. Sizinle çalışmaya devam edelim' diyorlar. Bu üniversitemiz ve öğrencilerimiz açısından çok sevindirici bir durum diye konuştu.

Polimerik malzemenin akıllı bir malzeme olduğunu dile getiren Polimer Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Atilla Taşdelen ise şunları söyledi

Polimerik malzemenin çalışma alanına baktığımız zaman, eksi 100 dereceden artı bin dereceye kadar çalışma aralığı bulunuyor. Bu çalışma aralığını metal yada cam malzeme karşılayamıyor. Metal malzemeyi işlemek için 2 bin derece yüksek sıcaklığa ulaşmak gerekiyor. Ancak polimerik malzemeyi artı 200 derecede şekillendirebilirsiniz ve kullanıma sunduktan sonra tekrar kırıp, şekillendirip, kullanmanız mümkün. Bu özelliği ile çevreci bir malzeme. Örneğin bir suyu cam malzemede taşıdığınızda yüzde 30 enerji kaybı yaşanır. Ancak polimerik malzemede bu kayıp söz konusu değil.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İş Garantili Mühendislik Dalı Polimer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement