'Bursa İpeği Hayat Buluyor' projesi çerçevesinde Dr. İsmail Şeker tarafından hazırlanan 'İpek Böceğinin Öyküsü' adlı eser, akademik dünyaya bilimsel referans oldu.
Dr. İsmail Şeker tarafından hazırlanan ve Bursa Kültür A.Ş. tarafından yayınlanan 'İpek Böceğinin Yaşam Öyküsü' adlı eser, akademik dünyaya bilimsel referans oldu. Aynı zamanda usta bir fotoğrafçı olan Şeker'in objektifinden fotoğraflarla İpek Böceği'nin hayat evrelerinin İngilizce ve Türkçe kaleme alındığı bilimsel çalışma, Asya'nın en büyük kütüphanelerinden biri olan ve 3 milyondan fazla kitabın bulunduğu Kazakistan Farabi Üniversitesi Kütüphanesi'nde kaynak eserler arasına girdi.
Avrupa ve Asya'da birçok okul kütüphanesinde kaynak gösterilen kitap İsviçre Lozan Türk Birliği Kütüphanesi'nde de okurlarıyla buluşuyor. İpek Yolu'nun başlangıç noktası Çin'in Ankara Büyükelçiliği, Çin Kültür ve Ticaret Ataşeliği ile Gürcistan Devlet Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı'nın kültürel envanterine de adını yazdıran kitap, ayrıca pek çok fotoğrafçıya da ilham kaynağı oldu. Bursa'da ipeğin gelişimini fotoğraf kareleri ve bilimsel veriler eşliğinde tüm yönleriyle gözler önüne seren eserde ipek böceğinin yumurtadan kelebeğe uzanan hikayesi anlatılıyor. - BURSA
Son Dakika › Güncel › İpek Böceğinin Hikâyesi Dünya Vitrininde - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?