Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak, İngiltere ile İrlanda'ndan gelenlerin genellikle estetik ameliyat ve diş yaptırmak, ABD'den gelenlerin ise tüp bebek için Türkiye'yi tercih ettiklerini söyledi.
Konsey Başkanı Çakmak, 200'e yakın konsey üyesinden elde edilen verilere göre bu yıl Ekim ayına kadar Türkiye'ye tedavi amaçlı 94 ülkeden gelen yaklaşık 616 bin kişiden, 4 milyar 200 bin dolar civarında gelir elde edildiğini kaydetti. Emin Çakmak, tedavi amaçlı Türkiye'yi tercih eden ülkeler arasında yüzde 67 oranıyla Avrupa ülkelerinin çoğunlukta olduğunu dile getirdi.
Çakmak, Avrupa ülkelerinden İngiltere ile İrlanda'ndan kişilerin genellikle estetik ameliyatlar ve diş yaptırmak, ABD'den gelenlerin ise ortopedik vakalar, tüp bebek tedavisi ile kalp, beyin cerrahi işlemleri için Türkiye'ye geldiklerini söyledi. Tüp bebek tedavisinde Türkiye'nin uluslararası etik kurallar çerçevesinde cerrahi işlem uyguladığını vurgulayan Çakmak, şöyle konuştu:
"Uluslararası etik kurallar çerçevesinde tedavi yapıyoruz. Türkiye'de ailelere doğacak bebeğin cinsiyet seçimi olanağı sağlanmıyor. Kıbrıs, Ukrayna ve İsrail'de bu etik kural uygulanmıyor. Türkiye'ye tüp bebek tedavisi için gelen kişiler cinsiyet seçimi yapamayacağını bilerek geliyor. Cinsiyet seçimi yapmak isteyen aileler de başka ülkeleri tercih ediyor."
SAĞLIK ALANINDA YATIRIMLAR
Türkiye'de sağlık alanında son yıllarda yapılan yatırımlarla başarılı cerrahi işlemlere imza atıldığını dile getiren Çakmak, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin dağılmasıyla Rusya, Ukrayna ile bağımsız Türk Cumhuriyetleri'nde sağlık alanında yeterli yatırım yapılamadığına dikkati çekti. Çakmak, bu ülkelerle karşılıklı olarak vizenin de kalkmasıyla Türkiye'ye tedavi amaçlı gelen kişi sayısında artış yaşandığını aktardı.
Türkiye'nin ağır vakalardaki cerrahi işlemlerde başarılı sonuçlar elde etmesi nedeniyle sağlık turizminde tercih edilen ülkeler arasında yer aldığını vurgulayan Çakmak, şunları söyledi:
"Türkiye'ye Ortadoğu ülkelerinde başta Irak olmak üzere diğer Körfez Ülkeleri'nden gelenler var. Kuzey Afrika ülkeleri arasında Libya'dan tedavi amaçlı gelen kişi sayısı fazla. Ayrıca Türkiye, sağlık alanında ciddi yatırım ve başarılara imza attı. Norveç'te meme kanseri nedeniyle göğsü alınan bir kadın meme protezi için 6 yıl beklemek zorunda. Ayrıca tedavi masrafları Türkiye'de birçok ülkeye göre daha ucuz olduğu için tercih ediliyor." - Antalya
Son Dakika › Güncel › İngiliz Estetik, Amerikalı Tüp Bebek İçin Geliyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?