Esenler Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) 52. Olağan Genel Kurulu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu başta olmak üzere siyaset dünyasından ve sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda ismi bir araya getirdi. Programda imam hatip kurumlarının ve öğrencilerin geleceği konuşuldu.
İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği 52. Olağan Genel Kurulu, Esenler Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Programa; Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Erhan Akgün, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz Türk, ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, Siyasi Partilerin temsilcileri, Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İmam hatip kurumlarının geliştirilmesi ve sorunlarının çözülmesi için ortak akıl oluşturmak amacıyla düzenlenen program, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda ÖNDER'i anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Hüseyin Korkut, "İmam hatip okullarının mezun ve mensuplarının bu milletin var oluş serüvenine çok benzer bir hikayesi var. İmam hatipler, milletimizin tarihi birikimi ve öz medeniyet değerleriyle kendini var etmek ve milletler dengesinin esaslı bir yerde var olmak için geliştirdiği kendine has kurumlardır" dedi.
"HAYATA HASTALIKLI BAKMANIN TEDAVİSİ ZORDUR"
Programda konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, milletin değerlerinden korkan, milletin ezanından, Kuran'ından, inancından korkan bir anlayışın ülkeye ve millete zulmettiğini belirterek, bunlara rağmen bu camianın ısrarla ayakta durarak, bugünlere geldiğini söyledi. Müezzinoğlu, bireyin ruhen ve fiziken sağlıklı olabilmesinin huzurlu aile ortamından, sağlıklı toplum, sivil toplum örgütü dinamiklerinin güçlü olmasından geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Sağlık Bakanlığı olarak çok modern hastane kuran, çok iyi doktorlar yetiştiren ve iyi tedavi yapan, dünyanın bütün imkanlarını milletine sunan sorumluluklarımız tabii ki var. Ancak esas sorumluluğumuz, ülke yöneticileri olarak sağlık alanında ruhen ve fiziken sağlıklı olmayı güçlü tutmaktır. Hastalanmadan önceki süreyi daha iyi yönetmemiz lazım. Hayata hastalıklı bakmak hastalıkların en önemlisidir ve tedavisi en zor olanıdır. Dolayısıyla hayata sağlıklı bakabilme ve anlamlı yaşayabilme adına sağlıklı, bir toplum oluşturabilmek adına, ÖNDER'e ve bu toplumun milli değerlerini, manevi değerlerini ve medeniyet zenginliklerini geleceğe taşıma derdi olanlara önemli görev ve sorumluluklar düşüyor."
"SORUMLULUĞUMUZ TÜRKİYE'YLE SINIRLI DEĞİL"
"Türkiye lider bir ülkedir, Türkiye güçlü bir ülkedir" diyen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de, Türkiye'nin İslam'ı ve kardeşliği her zaman koruyacağını belirterek, "Türkiye'yi yönetenler her zaman şunu da akıllarından çıkarmayacaklar. Bizim sorumluluğumuz sadece Türkiye sınırları içindeki 75 milyonla sınırlı değil. Başta Osmanlı hinterlandı, Türk-İslam coğrafyası olmak üzere tüm mazlum milletlerin sorumluluğunun ve mesuliyetinin bizim üzerimizde olduğunu bileceğiz ve buna göre davranacağız" şeklinde konuştu.
"DERTLERİMİZİ DEĞİL, GELECEĞİMİZİ KONUŞUYORUZ"
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise, "İmam hatip mezunu olmak, imam hatip mezunlarına hizmet etmek ve imam hatipli olarak onların hizmetlerini yapmak benim için bir onurdur" diyerek söze başladı. "On yıllar önce burada imam hatip lisesi mezunları derneğinin kongresini yapıyor olsaydık, dertlerimizi konuşacaktık, haklarımızı konuşacaktık" diyen Göksu, "Bugün haklar konusunda konuşacağımız çok şey yok ama bugün gelecekle ilgili konuşacak çok şeyimizin olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Büyük bir havza içerisinde yer alan bu ülke çocuklarının kendi geleceklerini ve medeniyetlerini inşa edeceğini söyleyen Göksu, "İnşallah ÖNDER bu uğurda hem rehberlik yapar, hem taşıyıcılık yapar, hem de çocuklarımıza güzel örnekler oluşturur" dedi.
HEDEF 1 MİLYON ÖĞRENCİ
Programda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, imam hatip okullarının çalışmalarına ilişkin esasa ve usule dair noktalarına değindi. Esasa dair olarak imam hatiplerin nitelik nicelik meselesinden bahseden Erdoğan, "Sayı olarak 500 bin öğrenciyi yakaladık ve önümüzdeki 3 yıl içerisinde kalan 7. ve 8. sınıfların da dolmasıyla 1 milyon sayısını yakalayacağız inşallah" dedi.
Bu kadar hızlı sayı artışının beraberinde çeşitli zorluklar da getirdiğini belirten Erdoğan, yapılacak sosyal etkinliklerle öğrencilerin sosyal hayatını kuşatarak eğitimde kaliteyi yukarılara taşıyabileceklerini kaydetti. Usule dayalı çalışmalarla ilgili de konuşan Erdoğan, tüm kurumların birlik içerisinde, gençleri işin içine çekerek ve ortak hareketle çalışmaları gerektiğini ifade etti.
"İNANCIMIZ HİÇ DEĞİŞMEDİ"
Programda son konuşmayı yapan Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "1951 yılında imam hatip nesli nerede duruyorsa, bugün de 2013 yılında aynı yerde duruyor. Değişen biz olmadık. Bizim inancımız, bizim düşüncemiz değişmedi ama bize bakışlar, bize duruşlar, bize mesafeler muhakkak ki değişti. Zaman oldu destek gördük, zaman oldu engellerle karşılaştık ama onurla, erdemle biz yerimizi, düşüncemizi koruduk. Bu bizim şahsımızdan gelen bir başarı değil takdir edersiniz. İnanıyorum ve öyledir ki, bu bizim sahip olduğumuz inancımızın, düşüncemizin bize sağladığı bir özellik olsa gerek" diye konuştu.
Sivil toplum kuruluşlarına karşı sorumluluklarının bilincinde olduklarını belirten Şahin, böyle bir toplantıda yer alan herkesin de bu bilinçte olduğunu sözlerine ekledi. - İSTANBUL
Son Dakika › Güncel › İmam Hatipliler'in Geleceği Konuşuldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?