İZMİR'in Kemalpaşa İlçesi'nin eskiden belde olan Bağyurdu Mahallesi'nde görevli öğretmenin girişimleri, Belediye eski Başkanı Rıdvan Üreten'in desteğiyle kız öğrencilerden kurulan Ata spor kadın hentbol takımı, birinci lige kadar yükseldi, ekipteki kızlardan 8'i milli takıma çağırıldı. Şimdilerde lisanslı 150 oyuncusuyla, bölgedeki kızların hayalini süsleyen, onlara yeni ufuklar açan, hayata bağlayan, sporu arkadaşlığı sevdiren kızlar takımının tek şikayeti, daha büyük başarıyı getirecek olan ekonomik yardımların olmaması.
Kemalpaşa'ya bağlı Bağyurdu'na görevli gelen öğretmen Tolga Köybulan, okuldaki kız öğrencilere ders sırasında oynattığı hentbol sporunu sevdirdi. Zaman içerisinde sevgileri tutkuya dönüşen ilkokul çağındaki kız öğrencilerden kurulan okul takımı, önemli başarılar elde etti. Başarı geldikçe kız çocukları hentbolu aşkla sevdi. Bağyurdu'nun belde olduğu dönemdeki Belediye Başkanı Rıdvan Üreten de bu duruma kayıtsız kalmadı. Elinden gelen desteği verdi. Kulüpleşen okul takımı, 2008 yılında 'Parsaspor' adını aldı.
BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ HALİNİ ALDI
Takım kısa sürede sadece Bağyurdu değil, yakınındaki Armutlu, Ören mahalleleri ile hatta Kemalpaşa merkezden bile kız öğrencilerin kayıt yaptırıp devam ettiği merkez haline geldi. Tarım ve hayvancılıkla geçimin sağlandığı bölgede Parsaspor, kız çocukları için sosyal sorumluluk projesi halini aldı. Amatör ligde diğer takımlarla mücadeleye başlayan kızlar, başarı basamaklarını hızlı çıktı. Kemalpaşa Belediyesi'nin destek vermesiyle takımın ismi bu kez, belediye himayesine alındığı için Kemalpaşa Belediyesi Gençlikspor oldu. Belediyenin desteğiyle birlikte kızlar, artık profesyonel hentbol liginde, Türkiye takımları arasında da başarı elde etti, ismini duyurdu.
KIZLAR YALNIZ BIRAKILDI, KULÜBÜN ADI 'ATASPOR' OLDU
Zaman içerisinde başarı gelmesine rağmen takıma belediyelerden beklenen destek verilmedi. Türkiye'nin farklı illerindeki maçlara, çevrelerinden topladıkları yardımlarla gidebilen kızlara bir kez daha ilk kuruluşlarına destek veren Rıdvan Üreten kucak açtı. Takım üçüncü kez isim değişikliğine gidip, Ataspor adını aldı, Rıdvan Üreten de kulüp başkanlığını üstlendi. Önemli sanayi kuruluşlarının bulunduğu ilçede, kızlar bekledikleri yardımları almamalarına rağmen Türkiye Bayanlar Hentbol 1'inci Ligi'ne kadar yükseldi. Kemalpaşa'daki spor salonunun teknik yetersizliğinden dolayı maçlarını İzmir'in Buca ilçesinde yapan kızlar, yokluk içerisinde de önemli başarılar elde etmeyi sürdürdü. Son olarak Sivas deplasmanından da galip dönüldü. Takım 8 oyuncusunu da milli takımlara gönderdi.
KIZLAR YARDIM BEKLİYOR
Kulübü kendi ekonomik zorlukları ile karşılaşınca esnaftan topladığı yardımlarla maçlara götürebilen Rıdvan Üreten, herkesin kızlar için taşın altına elini sokmasını istedi. Rıdvan Üreten, şöyle dedi:
"Bu takım olmasa buradaki kızarımız ne yapacaklardı? Az sayıdaki kızımız, ailelerinin özverileriyle zor da olsa okuyacaklardı. Ama büyük bir bölümü, maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gidemeyecek, kendilerindeki önceki kızların kaderini yaşayacaklardı. Oysa şimdi, bu spor sayesinde, hayatı öğreniyorlar, sporun birleştirici ruhunu yaşıyorlar. Milli takıma giden oyuncularımız var. Onlar üniversitelere kabul edildiler. Bunları görmek bizleri çok mutlu ediyor. Şimdilerde kayıtlı ilkokul çağından üniversiteye kadar 150 oyuncumuzun yeraldığı sosyal sorumluluk projesine dönüştü. Herkes elinden geleni yapmalı. Kızlarımız için yapmalı."
Takımda yer alan oyuncular da sporun hayatlarında önemli bir yer aldığını başarılarını daha da arttırıp süper lige çıkmak istediklerini, bunun için de kendilerine sahip çıkılmasını istedi.
- İzmir
Son Dakika › Güncel › İlkokul Öğrencileri Kurduğu Hentbol Takımı Milli Takıma 8 Oyuncu Verdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?