PAGDER Merkez'i Eğitim Salonu'nda düzenlenen eğitim programında, temel uluslararası ticaret bilgileri aktarılarak, yenilikler, değişiklikler ile ticarette kullanılan belge ve mevzuatlar da paylaşıldı.
Haziran 2011 yılında, T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğ ile ihracatı geliştirme amaçlı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGD) kapsamında, plastik sektörüne yönelik projesi kabul edilen ve işbirliği kurumu ilan edilen PAGDER, proje kapsamında eğitimlerin ilki olan "İleri Dış Ticaret Eğitimini, 21-22 Eylül tarihlerinde dernek merkezinde bulunan eğitim salonunda gerçekleştirdi.
PAGDER yönetiminde, Aksoy Plastik, Altan Plastik, Beno Plastik , Emas Elektroteknik Makine, Eurotec Mühendislik, Savaş Plastik, Termopol Plastik, Tisan Mühendislik, Vatan Plastik, Sem Plastik, Şenmak Makine, ve Jefleks Plastik Kauçuk firmalarının ortağı olduğu projede "İleri Dış Ticaret Eğitimi"ni İnovakademi Eğitim Kurumu'dan Gökhan Erol verdi.
Türk Plastik sektöründen 12 firmadan, başta dış ticaret olmak üzere, muhasebe, yurtdışı satın alma ve finans bölümü yönetici ve personellerinden toplam 20 kişinin katılımıyla gerçekleşen eğitimde, katılımcılara temel uluslararası ticaret bilgiler anlatıldı. Ayrıca, uluslararası ticarette kullanılan belgeler ve mevzuat açısından detaylar da işlenerek katılımcıların dış ticaret becerilerinin gelişimine katkı sağlanması amaçlandı.
PAGDER'in "İleri Dış Ticaret Eğitimi" programı; Satışçılar İçin Pazarlama, Müşteri Memnuniyeti, Değişim Yönetimi ve İnovasyon başlıklarında devam edecek. 5-6 Ekim 2012'de, saat: 10.00-17.00 arasında, 4 gün sürecek 2. bölüm sonrasında, 17 Ekim'de 1 günlük bir eğitim ile Satışçılar İçin Pazarlama konusu aktarılacak. Müşteri Memnuniyeti başlıklı eğitim ise, 23-24 Kasım 2012 tarihinde 2 günlük bir eğitim olarak verilecek. 2-3 Kasım 2012 tarihinde 2 günlük bir eğitim ile Değişim Yönetimi ve İnovasyon konusu katılımcılara sunulacak.
Proje kapsamında potansiyel ihracatçıların ortaya çıkarılması, üretici firmaların ihracat yapma kapasitelerinin geliştirilmesi, firmaların hedef pazarlara yönlendirilmesi ve bu firmaların düzenli ihracat yapmalarının sağlanması hedeflerine ulaşmak için hibe tutarı 400 bin dolar olan eğitim ve danışmanlık hizmetleri; hibe tutarı her bir program için 150.000 dolar olan 5 adet Yurt Dışı Pazar Araştırma Desteği Programları, hibe tutarı her bir program için 100.000 dolar olan 10 adet, Yurt İçi Alım Heyeti Programları olmak üzere toplamda 2 milyon doları aşkın bir destek sağlanacak.
Son Dakika › Güncel › 'İleri Dış Ticaret Eğitimi' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?