1989 yılında Türkiye’de 23 kişi ile kurulan HP Türkiye, bugün 200’e yakın iş ortağı, yaklasık 400 çalışanıyla oluşturduğu ekosistemle Turkiye’de gerek kurumsal müşteriler gerekse son kullanıcılara, 20 yıl boyu destekledigi ve gelistirdigi genis bayi agıyla hizmet vererek Türkiye’nin bilgi toplumu dönüşümünde öncü rol oynuyor.
Kurumsal sunucular, veri merkezleri, network çözümleri ve BT dış kaynak hizmetleriyle bankacılık, telekomünikasyon, perakende, üretim ve enerji sektöründeki yenilikçi çözümlerinin yanı sıra, kamu sektöründe ceşitli altyapı cozumleri ve e-devlet uygulamaları geliştiren HP, Türkiye’de kurumsal bilişim pazarı ile uzmanlaşmanın gelişmesini; kişisel bilgisayarlar, akıllı telefonlar, yazıcılar, baskı ve görüntüleme ürünleriyle de teknoloji perakendeciliğinin büyümesinde de kalıcı katkılar sağlıyor.
Türkiye’deki 20. yılını “20. Yılda 20 Ödül - Hayatı Paylaşıyoruz” etkinliğiyle kutlayan HP, Ortaköy Esma Sultan yalısında düzenlenen törende, Türkiye’de özel sektör, kamu ve sivil toplum girişimleriyle teknoloji ve inovasyonun gelişimine 20 yılını adamış öncü isimleri oluşturduğu bağımsız bir jüri değerlendirmesi sonucu ödüllendirdi.
Ödül törenine HP Türkiye çalışanları, iş ortakları, müşterilerinin yanı sıra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer ile bilişim dernekleri temsilcileri katıldı.
Törende HP’nin ülkedeki 20 yılda gerçekleştirdiği yatırımlarla Türkiye’deki en yaygın dağıtım ağı ve iş ortaklığı yapısına sahip tek teknoloji şirketi olarak 700 milyon dolar’ı aşan ciroya ulaştıklarını belirten Serdar Urçar, 2010 yılında Tayvanlı iş ortakları Foxconn ile Türkiye'de kişisel bilgisayar üretim merkezi kurmayı planladıklarını ve burada üretilecek yıllık 2,4 milyon bilgisayarın yüzde 80'inin ihraç edileceğini açıkladı.
Urçar, "Türkiye'nin dünya ekonomisindeki payını arttırarak ilk 10 ekonomi arasına girebilmesi icin bu yarışta giymesi gereken ayakkabı, bilişim teknolojileri ayakkabısıdır. Bu ayakkabıları giymezse Türkiye'nin ilk 10 ekonomi arasına girme şansı da çok az olur" dedi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım; HP'nin Türkiye'deki 20. yılı dolayısıyla düzenlenen "20 Yılda 20 Ödül" töreninde; bilgi ve iletişim teknolojilerinin bir sektör olmaktan çıkarak bir yaşam tarzına dönüştüğüne işaret ederek, öğrencilik ve ilk iş hayatında HP hesap makinesi ile başladığını, HP’nin Türkiye’deki 20. yılında bilgisayar üretim merkezi yatırımını hükümet ve siyaset olarak her şekilde desteklemeye hazır olduklarını ifade etti.
Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşümü vizyonu çerçevesinde 2023 hedeflerine değinen Yıldırım, 2023 yılında bilgi ve iletişim teknolojilerinin cirosunu 160 milyar dolara ve bunun içinde yazılımın payını yüzde 50'ye çıkarmayı amaçladıklarını aktardı.
Etkinlikte bilişim sektörünün 2008 ve 2009 krizlerinde de büyüme ve istihdam yatırımlarını sürdürdüğünü belirten Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer de sektörde artık taşların yerine oturduğunu söyledi. Yazılım sektöründe standardizasyon ve sertifikasyon ihtiyacına da dikkati çeken Acarer, 2010 yılının ilk 6 ayında bu konudaki düzenlemeleri tamamlamayı umduklarını söyledi.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve HP, 20. Yıl Ödülü alan 20 kişi adına, mühendislik eğitimi alan 20 üniversite birinci sınıf öğrencisinin (10 kız ve 10 erkek) tüm öğrenim hayatında geçerli olmak üzere eğitim bursu verdiği törende ödül alan isimler Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Doç. Dr. Tayfun Acerer, Prof. Dr. Osman Coşkunoğlu, Süreyya Ciliv, Mehmet Nalbantoğlu, Prof. Dr. Aydın Köksal, Hakan Aybar, Mehmet Sucu, Alphan Manas, Tuğrul Tekbulut, Turhan Menteş, Mustafa Akgül, Faruk Eczacıbaşı, Murad Bayar, Emrehan Halıcı, Ersun Yanal, Cemil Arıkan, Reha Denemeç, Bülent Çelebi ve İzi Kohen oldu. Gecede ayrıca, HP Türkiye'nin eski genel müdürleri Tayfun Uğur, Aysel Özal ve Şahin Tulga'ya da onur ödülleri verildi.
Son Dakika › Güncel › Hp Türkiye'de 20. Yılını Kutladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?