Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'ndan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliklerine gönderilen yazıyla, sözleşmeli yönetici personelin yemek bedelinin kurum tarafından karşılanamayacağı bildirildi. Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, bu karardan sonra; hastane yöneticileri, yardımcıları, başhekim, başhemşirelerin yataklı tedavi merkezlerinde çıkacak yemeklerden yiyemeyeceğini söyledi.
Kamu Hastaneleri Birlikleri Genel Sekreterlikleri, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na, sözleşmeli olarak çalışan personeline yiyecek yardımı yapabilmek için ödenek ve izin talebinde bulundu. Bunun üzerine Kamu Hastaneleri Birlikleri'ne gönderilen yazıda bu ödemenin mümkün olmadığı bildirildi. Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Orkun Yıldırım imzasıyla gönderilen yazıda, Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği'nin 2'nci maddesinde, 'Bu yönetmelik 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi memurlar hakkında uygulanır' hükmü yer aldığı hatırlatıldı. Kamu hastaneleri birlik merkezlerinde ve bağlı sağlık tesislerinde sözleşmeli olarak görev yapanların 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) göre istihdam edildiklerine dikkat çekildi. Bu kararnamenin 33'üncü maddesinin ikinci fıkrasında, 'Sözleşmeli personele yukarıda sayılanlar dışında herhangi bir ad altında ödeme yapılamaz ve bu hususta hüküm konulamaz' denildiği, ayrıca Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Hizmet Sözleşmesi'nde de 'İlgiliye hizmetine karşılık olarak ücret ödemesi ve ek ödeme yapılır. Bunun dışında herhangi bir ad altında ödeme yapılamaz' hükmü bulunduğu kaydedildi. Bu kapsamda, 663 sayılı KHK kapsamında hizmet sözleşmesi imzalayarak istihdam edilen personele ödeme yapılamayacağı bildirildi.
Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, bu karardan sonra; hastane yöneticileri, yardımcıları, başhekim, başhemşirelerin yataklı tedavi merkezlerinde çıkacak yemeklerden yiyemeyeceğini belirterek, "Hastane hizmetlilerinin de aralarında bulunduğu diğer çalışanlar hastanede yemek yerken, o hastaneyi yönetenler bu imkanlardan faydalanamayacak. Alınan bu karar ülke genelinde 2 bini uzman, 10 bin 300 sözleşmeli çalışanı mağdur olacak. Diğer çalışanlar yemekleri kaşıklarken onlar seyir mi edecek? Bu kararlar, hastanelerin artık bir ticarethaneye döndüğün ispatı. 2 bin kişilik hastanelerde bile 10 kişinin yiyeceği yemeğin hesabı yapılıyor. Böyle bir genelge yayınlanması bile sistemin içine düştüğü durumu ortaya koyuyor. Sağlık Bakanlığı mutlaka bu mantıktan vaçgeçmelidir. Genelgeler hastanelere birkaç gün içinde ulaşacak, tartışma yaratacak" dedi. - İzmir
Son Dakika › Güncel › Hastanelerde Sözleşmeli Yöneticiye Yemek Yok - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?