Berlin Başkonsolosluğu binasının içinde ve bahçesinde düzenlenen fuara, Berlin'deki özel şirketler ve kamu kuruluşları katıldı. Farklı iş alanlarında faaliyet gösteren 50 kurum, açtıkları stantlarla gençlere hem meslekleri tanıttı hem de meslek eğitimi konusunda danışmanlık yaptılar.
BİLGİ ALIYORLAR
Yapılan araştırmalara göre meslek eğitimine alma konusunda Almanlar ve göçmenler arasında ciddi ayrımcılık yaşandığını belirten Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen, "Hasan ve Hans maalesef aynı muameleyi görmüyor. Hasan, Hans'tan her zaman daha dezavantajlı. Biz de hem gençlere meslekleri tanıtmak hem meslek yeri bulunmasına katkı sunmak hem de gençlerimize yönelik ayrımcılığı önlemek için bu fuarı düzenledik. Gençler ve aileler, meslek eğitimi alanında bilgilenirken, farklı mesleklerin de olduğunu öğreniyor" dedi.
BERLİN'DE ORAN DÜŞÜK
Berlin Belediye Başkanı ve Çalışma Senatörü Dilek Kolat ise meslek eğitimi alanında yapılan tüm çalışmaların önemli olduğunu söyledi: "Gençleri ve şirketleri buluşturması açısından meslek eğitimi faurı çok önemli bir organizasyon. Berlin'de 14 bin işsiz genç var. Bunların yüzde 80'ini de mesleği olmayan gençler oluşturuyor. Meslek eğitimi sunan şirketlerin oranı da düşük.
Almanya genelinde şirketlerin yüzde 20'si meslek eğitimi sunarken, Berlin'de bu oran maalesef yüzde 12. Her yıl artan oranda göç alıyoruz. Gelen bu insanların kuaförü, yemeğe, tekstile ve benzeri birçok şeye ihtiyacı var. Berlin'de 380 ayrı meslek icra ediliyor. Gençlere tavsiyem, karar vermeden önce meslekler hakkında bilgi almaları."
Son Dakika › Güncel › Hasan ile Hans'a Farklı Muamele - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?