Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün şair ve yazar dayısı Abdullah Satoğlu'nun 60'ıncı sanat yılı nedeniyle Kayseri'de vefa gecesi düzenlendi. Cumhurbaşkanı Gül, gönderdiği mesajla dayısının 60'ıncı sanat yılını kutladı.
Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kayseri Yazarlar ve Şairler Derneği (KAYŞAD) öncülüğünde Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tiyatro Salonu'nda '60'ıncı Sanat Yılında Lale Şairi Abdullah Satoğlu Vefa Gecesi' rüsehyehri, Geçeşe Vali Şerif Yılmaz, Yargıtay Ceza Genel Kurulu Başkanı Abdulkadir İlhan, Dışişleri Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Hulisi Kılıç, Kayseri Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, şair ve yazarlar ile çok sayıda davetli katıldı.
Yoğun programı nedeniyle dayısı Abdullah Satoğlu için düzenlenen geceye katılamayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gönderdiği mesajla dayısının 60'ıncı sanat yılını kutladı. Gül mesajında, "Kayserimiz'in yetiştirdiği değerli gazeteci, şair ve mümtaz bir şahsiyet Abdullah Satgoğlu'a, 60'ıncı sanat yılında sağlık ve afiyet diliyorum. Toplantıya katılan tüm değerli katılımcılara, edebiyat camiasına sevgi ve muhabbetlerimi sunuyor, hepinize yeni yılda mutluluklar diliyorum" dedi.
Satoğlu'nun yaşamından kesitlerin de slayt eşliğinde anlatıldığı gecede konuşan Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen gönül erleri ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Satoğlu'nun aynı zamanda Gazetecilik geçmişinin de olduğunu hatırlatan Vali Yılmaz, "Abdullah Satoğlu, sadece bir şair değildir. Kendisi aynı zamanda sadece Kayseri'nin tanıtımına yönelik büyük eserlere imza atan lale şairi de değildir. Bir kültür insanıdır ve bu vefa azdır. Kendisine verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Allah ailesi ile birlikte uzun ömürler versin" dedi.
Vali Yılmaz, konuşmasını Şair Mehmet Emin Yurdakul'a ait 'Bırak Beni Haykırayım' adlı şiirin bir dörtlüğünü okuyarak tamamladı. Yılmaz'ın ardından alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Şair Abdullah Sataoğlu, konuşmasında öncelikle geceyi düzenleyenlere teşekkür etti.
İlim ve irfan ehlinin, şair ve kalem erbabının kıymetinin hep öldükten sonra bilinip anlaşıldığını belirten Satoğlu, Selçuklular zamanında Kayseri'nin, Anadolu'nun en büyük kültür ve sanat merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Konuşmasında çocukluğuna dair bazı anılarını da anlatan Satoğlu, şöyle konuştu:
"Biz ortaokul sıralarındayken evimizde çalışma odası ve elektrik yoktu. Halkevi kütüphanesine gider, orada ders çalışırdık. Kütüphaneye yurdun her tarafından kitap ve dergiler gelirdi. Biz onları 'sıcağı sıcağına' okuma imkanı bulurduk. İşte bu atmosfer içerisinde bir yandan okurken bir yandan da bir şeyler yazmaya özeniyordum. Saçlarımın, hiç siyah kalmayacak kadar ağarmış olduğunu yıllarca üzerinde çalıştığım Kayseri Ansiklopedisi'ni bitirdiğim gecenin sabahında fark ettim. Buna rağmen Kayseri'ye, Türk Kültürü'ne hizmet etmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum."
Kültür ve sanata katkı verenlerin yanında aynı zamanda vefa gecesine katılan şair ve yazarların bazı hediyelerin yanında plaketle ödüllendirildiği gecede, sırayla Ahmet Günbay Yıldız, Cemal Safi, Bahaettin Karakoç, Yahya Akengin, Muhsin İlyas Subaşı, Hayati İnanç, Ali Akbaş, İlter Yeşilay, Ahmet Tevfik Ozan, Hava Avcı Köseoğlu, İsmet Bora Binatlı, Mahmut Fidanil, Fazıl Ahmet Bahadır, Eda Bildek, Nihan Işıker, Deniz Dengiz Şimşek, Erkan Öztürk sahneye çıkıp, şiirlerini okudu - Kayseri
Son Dakika › Güncel › Gül, Dayısı İçin Gece Düzenledi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?