Dünyada i-LASIK tedavi yöntemini keşfeden Girit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Loannis Pallikaris, gözlükle ya da gözlüksüz görme kalitesi yüzde 100 olan bir kişinin bugün i-LASİK yöntemi ile görme kalitesini yüzde 120'ye hatta yüzde 150'ye kadar çıkarttıklarını söyledi.
Dünyagöz Vakfı, Samsun'da "Samsun 'Göz Göze' Sağlık Sohbetleri" konulu konferans düzenledi. Düzenlenen konferansa; i-LASIK tedavi yöntemini keşfeden olarak bilinen Girit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Loannis Pallikaris de konuşmacı olarak katıldı.
DSİ 7. Bölge Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen konferansta açılış konuşmasını yapan Dünyagöz Samsun Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ali Tarık Sakoğlu, "Dünyagöz hastanelerinde ana ilke, yüksek kalite hasta muayenesi, yüksek kalite tetkik cihazlar, lazer ameliyatları ve genel göz ameliyatlarıdır" dedi.
i-LASIK teknolojisinin bugün en yaygın olan tekniklerden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Loannis Pallikaris, "i-LASIK teknolojisinin kullanımı giderek artıyor. 30 yıl öncesine göre kıyaslandığında çok büyük bir gelişme var. i-LASIK operasyonu ilk olarak 23 yıl önce Girit Üniversitesi'nde uygulandı. Bugün de dünya genelinde milyonlarca insana uygulanıyor. Eskiden ilk başlarda bıçaklı teknolojiler kullanılıyordu. i-LASIK ile bugün göz kalitesini yüzde 120'ye kadar çıkartabiliyoruz. Normalde gözlükle ya da gözlüksüz görme kalitesi yüzde 100 ise bugün i-LASIK yöntemi ile yüzde 120'ye hatta yüzde 150'ye kadar çıkartabiliyoruz. Gözümüzü standartlarımızın üzerine ulaştırmamızın çeşitli nedenleri var. Öncelikle bu yeni teknoloji sayesinde bıçak kullanılmıyor. Dolayısıyla bıçak kullanımından kaynaklanan komplikasyonlar ve sorunlar ortadan kaldırılıyor" diye konuştu.
Bugüne kadar hiçbir lazer tedavisini kabul etmeyen NASA'nın onayladığı i-LASIK teknolojisinin, NASA astronotlarının görme bozukluklarını çözmek için tercih edilen ilk ve tek yöntem olduğunu ifade eden Pallikaris, "NASA'daki astronotların görme kalitesi bu tekniklerle iyileştiriliyor. NASA'da astronotlar için kullanılan en iyi teknoloji Türkiye'deki Özel Dünyagöz kliniklerinde de kullanılıyor. Tedavi ve değerlendirme seçenekleri sayesinde biz bütün tedavileri kişiselleştiriyoruz. Kişiye ve göze özel tedavi yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Lazerin insan bedeninde uygulandığı ilk bölgenin göz olduğunu kaydeden Pallikaris, "Çok uzun yıllar önce ilk lazer uygulaması 1950'lerden önce yapıldı. Son 30 yılda lazerin görme bozukluklarının tedavi edilmesinde kullanıldı. Son yıllarda da katarak tedavilerinde kullanılmaya başlandı. Bir hastanın lazer ameliyatının uygun olması için öncelikle diyabet ve romatizma gibi başka sistemik hastalıklar olmaması gerekiyor. 18 yaşının üzerinde olmalı, görme bozukluğunun sabitleşmiş olması gerekiyor. Başka bir göz hastalığının olmaması gerekir. Bu uygun olmayan hastaları dışarıda tuttuğumuzda uygun olan hastalar öncelikle belli başlı muayenelerden geçiriliyor. Ondan sonra lazer ameliyatına ne kadar uygun olduğu, lazer ameliyatı ile nelerin düzeltileceğini belirliyorsunuz. Lazer ameliyatına uygun olmayan hastalarda da başka tedavi yolları denenebilir. Ama lazer uygun değildir. Çünkü bizim tedavi şeklimiz sadece lazer değil. Bu sorunları çözmek için farklı tedavi yöntemlerinden de faydalanabiliriz. Lazer artık çok popüler ve giderek yaygınlaşıyor" ifadelerini kullandı. - SAMSUN
Son Dakika › Güncel › Göz Bozukluğu Tedavisinde 'İ-Lasık' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?