Görme engelli kursiyerler, Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim'i hatmetti - Son Dakika
Güncel

Görme engelli kursiyerler, Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim'i hatmetti

GÖRÜNTÜ DÇÖKÜMÜ : Görme engelli kursiyerler Kursiyerlere Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim öğretilmesi Kursiyerlerin Kur'an-ı Kerim okuması Kursiyerlere dini bilgilerin anlatılması Çankaya Müftüsü Mustafa Baytar ile röportaj Kur'an kursu öğreticisi Hatice Şule Yılmaz ile röportaj Kursiyer...

02.12.2022 12:21  Güncelleme: 12:33

GÖRÜNTÜ DÇÖKÜMÜ :

Görme engelli kursiyerler

Kursiyerlere Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim öğretilmesi

Kursiyerlerin Kur'an-ı Kerim okuması

Kursiyerlere dini bilgilerin anlatılması

Çankaya Müftüsü Mustafa Baytar ile röportaj

Kur'an kursu öğreticisi Hatice Şule Yılmaz ile röportaj

Kursiyer Nuray Aydemir ile röportaj

Görme engelli kursiyerler, Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim'i hatmetti

Kur'an kursu öğreticisi Hatice Şule Yılmaz:

"Öğrencilerin hepsi şu anda Kur'an-ı Kerim'i kabartma yazıyla okuyabiliyor"

Kursiyer Nuray Aydemir:

"Şu anda çok rahat okuyabiliyorum. Dokunarak, Braille'den okuyarak Kur'an-ı Kerim'i hatmettim"

FIRAT TAŞDEMİR - Ankara'daki görme engelli kursiyerler, Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim öğreniyor.

Çankaya Müftülüğü Kültür Merkezi'nde, iki kolon taşıyan dikdörtgen düzen üzerine dizilmiş altı kabartılmış noktadan oluşan Braille alfabesiyle okuma yazma öğrenen öğrenciler, zamanla Kuran-ı Kerim'i hatmediyor.

"Hafızlık yapan görme engelli kardeşlerimiz var"

Çankaya Müftüsü Mustafa Baytar, AA muhabirine, eğitim merkezinde 2'si görme, 4'ü işitme engelli olmak üzere 6 engelli sınıfının olduğunu söyledi.

Diğer kursiyerlere olduğu gibi engellilere de İslam'ın temel esasları, Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Muhammed'in hayatını anlattıklarını bildiren Baytar, engelli kursiyerlere uzman öğreticiler eşliğinde eğitim verdiklerini belirtti.

Toplumun her kesiminin değerli olduğunu vurgulayan Baytar, "Ankara genelinde burayı bilmeyen bütün kardeşlerimizi bekliyoruz. Sadece işitme ve görme engelli değil, hangi engele sahip olursa olsun vatandaşlarımızı Kur'an-ı Kerim eğitiminin yanında diğer kursları da almaları için bekliyoruz." dedi.

Kurslarda çok sayıda görme engellinin Kur'an-ı Kerim'i hatmettiğini belirten Baytar, "Bununla beraber çok güzel Kur'an-ı Kerim okuyan, hatta hafızlık yapan görme engelli kardeşlerimiz de var." ifadesini kullandı.

"Her gün en az 10 sayfa okuyarak hatmimizi tamamlıyoruz"

Kur'an kursu öğreticisi Hatice Şule Yılmaz da kursiyerlerin öğrendiği Braille alfabesine Arapça harfleri de eklediklerini anlatarak, "Öğrencilerin hepsi şu anda Kur'an-ı Kerim'i kabartma yazıyla okuyabiliyor. Bunun yanında ezber derslerimiz var. Bu derslerde birçok sureyi ezberlediler." diye konuştu.

Hatim okuma dersleri de yaptıklarını dile getiren Yılmaz, "Her gün en az 10 sayfa okuyarak hatmimizi tamamlıyoruz. Yılda 2 hatim yaptığımız da oluyor. Bunun yanında kendileri de ramazanda hatimlerini devam ettiriyor." bilgisini verdi.

Kursiyerlerden doğuştan görme engelli Nuray Aydemir ise ilkokulda kabartma yazıyı öğrendiğini ve hayatı boyunca yazıyla okuma yaptığını söyledi.

Parmak uçlarının kabartma yazı için duyarlı olması gerektiğini anlatan Aydemir, "Ben 4 yıl önce başladım Kur'an-ı Kerim öğrenmeye. Kabartma yazıyı bilince Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek bana kolay geldi. Şu anda çok rahat okuyabiliyorum. Dokunarak, Braille'den okuyarak Kur'an-ı Kerim'i hatmettim." dedi.

Görme engelli kursiyerler, Braille alfabesiyle Kur\'an-ı Kerim\'i hatmetti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Görme engelli kursiyerler, Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim'i hatmetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement