Her yıl geleneksel olarak 10 Ocak İdareciler Günü nedeniyle Türk İdareciler Derneğince Türkiye'deki Kaymakamlar ve Vali Yardımcıları arasında yapılan değerlendirme sonucu başta güvenlik olmak üzere her alanda başarılı çalışmalarda bulunan bir Mülki İdare Amirine verilen Şehit Kaymakam Ersin ATEŞ Üstün Hizmet Ödülüne Bahçelievler Kaymakamlığı görevi sırasında yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle Gölbaşı Kaymakamı Şevket Cinbir layık görülmüştür. Kaymakam Şevket Cinbir'e ödülü, konuşmalarında "Bu ödülleri önemsiyorum" diyen İçişleri Bakanı Sayın Efkan ALA tarafından verilmiştir.
ÇALIŞMALARI DİKKATE ALINDI
Kaymakam Şevket Cinbir'in ödüle layık görülmesinde; yönetici liderlik özelliği ile kaymakamın yasal olarak üstlendiği görev ve sorumlulukların yerine gerilmesi, Kamu Kurumlarında hizmet kalite ve kapasitenin geliştirilmesi, kaynakların verimli ve etkili kullanımının sağlanmasında gösterdiği üstün başarısının yanı sıra halk, sivil toplum, hayırseverler, yerel yönetim ve üniversiteler ile geliştirildiği iş birliği ile eğitim, kültür, sosyal hizmet, sosyal yardım, güvenlik, sanat, gençlik ve spor alanlarında olmak üzere yirmi beş) özgün projeyi geliştirerek başarıyla uygulaması dikkate alınmıştır.
Bu proje ve faaliyetlerle İlçedeki Kamu Kurum ve Kuruluşları, yerel yönetim, sivil toplum örgütleri, vatandaşlarda; çocuğun eğitimi ve aile içi iletişim, şiddetin önlenmesi, gıda güvenliği, zararlı alışkanlıklardan korunma gibi konularda farkındalık oluşmuştur.
ENGELLİLERE KARŞI DUYARLILIK
Engellilerin sorunlarına karşı sosyal duyarlılık oluşmuş, Eğitim fırsatı tanınmayan engelli kalmayacak şekilde eğitim kapasitesi geliştirilmiştir. Bu süreçte 613 engelli çocuğa eğitim fırsatı tanınmış ilçedeki özel eğitim - mesleki eğitime ilave olarak 10 derslikli eğitile bilir engelliler okulu ve üstün zekâlı çocuklar için bir sanat merkezi eğitime hazır hale getirilmiştir. Özel donanımlı engelli aracı hizmete sunulmuştur. Engelli veya ağır hasta olup kendi kişisel bakımlarını yapamayan 150 vatandaşa evlerinde kişisel bakım hizmeti verilmiştir. Engellilerin spor, kültür ve sanat alanlarında yer alabilmeleri sağlanarak önündeki engellerin kaldırılması bilinci gelişmiştir. Kadınların gelir getirici el sanatlarına ilgilisi artırılarak meslek edinmeleri sağlanmış ve kadın istihdamı artırılmıştır. , Ayrıca günümüzde ihtiyaç duyulan alanlarda açılan 54 meslek edindirme kurslarına devam eden
1168 kişinin % 30' unun işe yerleşmesine imkan sağlanmıştır. Okul öncesi okullaşma oranı % 31' den % 68'e çıkarılmış, Okul öncesi derslik alt yapısı %100'e cevap verecek hale getirilmiştir. Fakir ailelerin çocukları hayır sever katkıları da alınarak desteklenmiş, her yaştan çocuk ve genç için ( engelli-engelsiz ) eğitimde fırsat eşitliği sağlanmıştır. Öğrenci sayısının 15.000 artmasına rağmen; ilçede sınıf başına ilkokul 1. sınıflarda ortalama 32 öğrenci, ilkokullardaki tüm sınıflarda ortalama 34 öğrenci, ortaokullardaki sınıflarda ortalama 36 öğrenci, Anadolu liselerinde ortalama 26 öğrenci, Meslek liselerindeki sınıflarda ortalama 32 öğrenci olacak şekilde sınıf mevcutları her cinsten okul için birbirine denk ve normal hale getirilmiştir.
Spor alanındaki çalışmalarla 25.350 lisanslı sporcuya ulaşılmış, küçük yaştaki çocuklara spor alışkanlığI kazandırılarak, 2000 küçük çocuğa madalya ve hediyeler verilmiştir. İlçedeki okullar sportif alanlarda İstanbul ve Türkiye birincilikleri elde etmiştir.
"SORUMLULUK DUYGUSUNUN GELİŞMESİNE KATKI"
Vatandaşlık bilinci ve komşuluk ilişkilerinin gelişmesi, sosyal yardımlaşma ve dayanışma bilincinin oluşması, kent yaşamına uyumun sağlanması için yapılan çalışmalarla, tarih bilincinin geliştiği, farklılıkların zengin olarak görüldüğü, birlik ve beraberlik anlayışının güçlendiği, komşunun komşusundan haberdar olduğu bir toplum oluşması yolunda kayda değer gelişme sağlanmıştır Huzur toplantıları ve vatandaş ziyaretleri, sivil toplum örgütleri ile gerçekleştirilen buluşmalarda talep ve öneriler dinlenmiş, toplum destekli güvenlik anlayışı ile suçun önlenmesi ve kamu düzenin sağlanmasına yönelik yapılan çalışmalarla; İlçedeki bütün kamu kurum ve kuruluşlarının kendi görev alanlarında hukukun gereğini yapma bilinç ve kararlılığının oluşması, vatandaşlarda hak arama bilincinin yanı sıra sorumluluk duygusunun gelişmesine katkı sağlanmıştır.
Okullarda oluşturulan fotoğrafçılık, tiyatro-drama, müzik, resim, grafik tasarım atölyeleri ile her yaştan vatandaşın ilgi duyduğu sanat dalında eğitim alması sağlanmıştır. Cam atölyesi ile kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatımıza ilgi sağlanmıştır. Okulların bir toplum merkezi gibi; çevresindeki bütün vatandaşlara hizmet verecek bir anlayışla toplantı, seminer, konferans ve çeşitli kurslar düzenlenen, kültürel ve sportif faaliyetlerin yapıldığı yerler olduğu bilinci gelişmiştir. Kitap okuma alışkanlığı artmış, okur-yazar oranı yükselmiştir. Kültür ve sanat anlayışı gelişmiştir.
Modern bir eğitim sistemi olan ve yüzyıllarca Anadoluda uygulanmış Anadolu Pedagojisinin"Çocuğun Ritmini Bozmadan Eğitilmesi Prensibi' ni"esas alan Eğitim ile Duyarlılığın Geliştirilmesi (Montessori Eğitim Modeli ) Projesi ile Türkiye' de ilk defa devlet okullarındaki anasınıfı öğrencilerine, özel okullarda yüksek ücret karşılığında uygulanan bu eğitim modelinden yararlanma imkanı sağlanmıştır. İstanbul Kalkınma Ajansının % 43' ünü desteklediği 2. 326.000 TL tutarındaki proje ile yılda 50 şubede 1000 anasınıfı öğrencisinin yararlanacağı 25 derslik donatılmış ve 55 öğretmen söz konusu eğitimi vermeye hazır hale getirilmiştir. Ayrıca yürütülen bu proje ve faaliyetlerle İlçede devlet - vatandaş işbirliği ile eğitim kalitesi artmış, 120.000 öğrencinin eğitim gördüğü okullardaki fiziki eksiklikler giderilmiş, kapasite kullanımı artmıştır. Mevcut okullarda inşaat yapmadan 180 derslik oluşturulmuştur. Yine 27 yeni özel eğitim sınıfı ve 60 yeni anasınıfının tefrişi ile araç-gereci yerel mekânlarla sağlanmıştır. İstanbul Kalkınma Ajansının ve İstanbul Avrupa Kültür Başkenti 2010'nun desteklediği toplam 3 proje dışındaki Projelerin hemen hepsi İlçedeki mevcutkapasite harekete geçirilerek uygulanmıştır. Bütün bu projelerle genel idare ve özel idare bütçelerinden yapılan yatırımların dışında yaklaşık 30.000.000 (otuz milyon) Türk Lirası katma değer oluşturulmuştur.
DAHA ÖNCEKİ BAŞARILARI
Kaymakam Şevket CİNBİR' e Bahçelievlerde çocuklara yönelik yürütülen örnek çalışmalar nedeniyle Türkiye Çocuk Zirvesince"Çocuk Hakları 2010 İlk Adım Ödülü" , yine ayrı zirve tarafından Türkiye de ilk defa ilçedeki devlet okullarının anasınıflarında uygulanan "Montessori Eğitimi" nedeniyle"Çocuk Hakları 2011 İlk Adım Ödülü", Radyo Evi Derneğince (RADEV)"2010 Yılı Pozitif Eğitim Adamı Ödülü", GAP Gazeteciler Birliğince 2012 yılı "Yılın Kaymakamı Ödülü ve Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğünce"Altın Madalya verilmiştir.
Son Dakika › Güncel › Gölbaşı Kaymakamı Şevket Cinbir'e Üstün Hizmet Ödülü Verildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?