2 yıl devam edecek Tiyatro Okul'nda geleceğin tiyatro sanatçıları yetişecek.
Bağcılar Belediyesi Tiyatro Okulu 7'inci dönem seçmeleri yapılarak eğitime başladı. Ünlü Tiyatrocu Ulvi Alacakaptan'ın sanat yönetmenliğinde açılışı yapılan okul 2 yıl devam edecek. 180 öğrencinin derslere devam ettiği Tiyatro Okulu'na bu yıl da yoğun talep oldu. Okula 400 kişi müracat ederken, yapılan mülakat sonucunda 110 kişi kabul edildi.
Okula kabul edilen öğrencilerden en küçüğü 7 yaşında en büyüğü ise 53 yaşında. Dersler, tamamen alanında uzman eğitmenler tarafından, Çınar Mahalle Konağı ve Sancaktepe Kültür Merkezi'nde veriliyor. Öğrencilere, sahne bilgisi, doğaçlama, beden dili-pandomim, diksiyon, dramaturji, tiyatro tarihi, sinema-tv ve müzik eğitimi veriliyor.
Seçmelerin yapılmasının ardından okulun yeni dönem açılışı, Bağcılar Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle yapıldı. Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, mevcut öğrenciler, okula kabul edilen yeni öğrenciler ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda Ulvi Alacakaptan yönetimindeki Tiyatro Okulu öğrencileri muhteşem gösteriler yaptı.
2007 yılında açılışını yapılan Tiyatro Okulu her yıl seçmelerle yeni öğrenciler kabul ediyor. Toplam 2 yıl devam eden Okul şimdiye 280 mezun verdi. Okul'dan mezun olanlar arasında, dizi filmlerde, reklam filmlerinde ve bazı tiyatrolarda rol ve sahne alanlar var. Okul'da 7-11, 12-15 ve 16 yaş üstü olmak üzere 3 ayrı yaş grubunda eğitim veriliyor.
Bağcılar'ın göçlerle kurulmuş bir ilçe olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ortak bir kent kimliği oluşturmak için sosyal ve kültürel projelere büyük önem verdiklerini söylüyor. Tiyatro Okulu'nun da bu kapsamda açıldığını belirten Çağırıcı, "Çok güzel sonuçlar aldığımızı söyleyebilirim. Başta Tiyatro Sanatçımız Ulvi Alacakaptan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Son Dakika › Güncel › Geleceğin Tiyatrocuları Yetişiyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?