Trakya Üniversitesi (TÜ) Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'ndeki "Dünden Bugüne Klasik Tınılar Konseri"nde müzikseverler ile buluştu.
Külliyenin şifahane bölümünde sahne alan öğretim üyeleri, "Nazende Sevgilim", "Sarı Gelin", "Nihavent Longa", "Karahisar Kalesi" gibi eserleri seslendirdi.
Konserde, Doç. Dr. Ahmet Hamdi Zafer keman, Yrd. Doç. Dr. Musa Eren İşkodralı viyolonsel, Yrd. Doç. Dr. Şükrü Öner Dinç viyola, araştırma görevlilerinden Bahar Hoçcan keman, Çisem Önver Zafer solo flüt, öğretim görevlisi Sela Can Dökmeci ise kontrbas ile eserlere eşlik etti.
İzleyicileri salon ile ilgili bilgilendiren Doç. Dr. Zafer, konserin gerçekleştiği bölümün akustik açısından çok hassas olduğunu söyledi. Osmanlı'da Sultan II. Bayezid Külliyesi'nde hastaların sesle tedavi edildiğini hatırlatan Zafer, "Tarihi külliyedeki konserlerimiz devam edecek. Bu eseri ziyarete gelen vatandaşlarımız da konserimize ilgi gösterdi, ayrıca Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen misafirlerimize de teşekkür ederiz." diye konuştu.
-"Musikiyle hasta tedavisi"
Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Müdürü Hakan Akıncı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Konseyi'nce 2004 yılında "Avrupa Müze Ödülü"ne layık görülen külliyenin, dönemin tıp tarihindeki önemli gelişmelerini gözler önüne serdiğini belirtti.
1997 yılında hizmete açılan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nin, TÜ'nün gayretleriyle bugüne kadar geldiğini ve pek çok ödül kazandığını aktaran Akıncı, "Musikiyle hasta tedavisi tarihi külliyemizin özellikleri arasındadır. Tedavide musikinin yanı sıra su sesi ve güzel kokudan da yararlanılmaktaydı. Konserin verildiği alan akustik açısından oldukça hassastır. Öte yandan, her geçen gün ziyaretçi sayısı artan tarihi yapımıza konserlerle daha da ziyaretçi gelmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.
Son Dakika › Güncel › Geçmiste Müzikle Şifa Dağıtan Külliyede Konser - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?