Bursa'nın 700 yıllık dağ köylerinden Dağyenice, Atlas ve Doğancı'da başlatılan 'Geçmişin Motifleri Gelecekle Buluşuyor' proje kapsamında kadınların yaptığı el emeği ve göz nuru eserler artık Bursa'nın turizmine sunuluyor.
Bursa Valisi Şahabettin Harput'un Mudanya da bulunan tarihi ve turistlik Montania otelde yaptığı incelemede "köy kadınlarının kendi aralarında kurmuş olduğu derneklerle elde ettikleri ürünleri aynı zamanda turizm konsepti içerisinde pazarlamakta işin temel amaçlarından bir tanesiydi. Bu gün bu ürünlerin ilk defa Bursa'mızda Mudanya ilçemizde Montania otelde gerçekten çok nefis bir ambalaj güzel bir organizasyonla ilk defa pazarlandığını piyasaya sunulduğunu ve halkımıza arz edildiğini görmekten gerçekten mutluluk duyuyorum" dedi.
Bursa Valisi Şahabettin Harput'un incelemesine İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, İl Özel İdaresi Genel sekreteri Bilal Çelik, Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk, Özel İdare Kültür ve Turizm Daire Başkanı Şaban Kander ve köy kadınları dernek başkanları katıldılar.
Bursa Valisi Şahabettin Harput açıklamasında bu gün Bursa'da uzun bir süredir devam eden köy kadınlarımıza yönelik projemizin çok güzel sonucunu görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Şuanda 26 köyümüzde kurmuş olduğumuz köy kadın dernekleri, kadınlarımız köylerde bir araya gelerek hem köylerinde kaybolmaya yüz tutmuş olan el emeği göz nuru, uzun yıllar ötesinden gelen tarih hazinelerini yeniden gün yüzüne çıkarmak onları canlandırmak onları yaşatmak ve onları geliştirerek hatta pazarlamak niyetiyle bir araya geldiler. Bunun hemen yanında bizim kültürümüzün diğer ürünlerini de unutulmaya yüz tutmuş yemeklerini çöreklerini böreklerini örtülerini nakışlarını benzeri tüm güzelliklerini yaşatmak amacıyla bir araya gelmişlerdi. Bunlardan bir tanesi de özellikle Dağyenice bölgemizde üç köyümüz ile birlikte oluşturduğu bir faaliyetti. Dağyenice bölgesinin ayrı bir önemi vardı çünkü Dağyenice sadece Bursa'yı değil hatta sadece Türkiye'yi de değil bütün dünyayı ilgilendiren çok büyük bir projenin adıydı dağyenice.
O bölgede Türkiye'nin tek ve ilk Termal tatil köyü projesi uygulanıyor, yaklaşık on bin yatak kapasiteli bir proje, bu projenin bir ayağında bölgemizdeki köy kadınlarının kendi aralarında kurmuş olduğu derneklerle elde ettikleri ürünleri aynı zamanda turizm konsepti içerisinde pazarlamakta işin temel amaçlarından bir tanesiydi. Bu gün bu ürünlerin ilk defa Bursa'mızda Mudanya ilçemizde Montania otelde gerçekten çok nefis bir ambalaj güzel bir organizasyonla ilk defa pazarlandığını piyasaya sunulduğunu ve halkımıza arz edildiğini görmekten gerçekten mutluluk duyuyorum. Vali olarak halkımız adına Montania oteli yöneticilerine teşekkür ediyorum, otelimiz tarihi zenginliği bütün güzelliği ile yaşatan bir otelimiz ve köy kadınlarımızın 600 yıllık el emeği göz nuru motiflerini kullanması da tarihi zenginliği yükselttiği gibi turizm konusunda yeni bir vizyonu da ortaya koymuş oluyor.
Bu gün buraya gelen köy kadınlarımızın gözlerinin içi gülüyor çünkü bu zaman kadar yapmış oldukları çalışmaların semeresini görmüş oluyorlar. Bu gelişmeden sonra kadınlarımız daha büyük şevkle ve heyecanla çalışmalarını sürdüreceklerini söylüyorlar. Kültürün turizmle birleşip pazara dönüşmesiyle artık bu proje daha önemli bir hale gelmiştir. Bursa turizminin simgesel özelliği aslında üç unsuru taşıyor bunların en başında tarih ve kültür geliyor, Bursa her kadarda Osmanlı İmparatorluğuna 130 yıl başkentlik yapsa da 8 bin yıllık bir geçmişi var. Bursa'nın bir diğer özelliği termaldir, doğadır , kongre ve diğerleridir. Kültür dediğimiz insanın yaşam biçimidir hayatın kendisidir asırlar ötesinden süzülerek gelen güzellikler demetidir açıklamasında bulundu.
Son Dakika › Güncel › Geçmişin Motifleri Turizmle Buluştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?