Gaziantep'te, Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 'Tübitak 4006 Bilim Şenliği' sergisi açıldı.
TÜBİTAK tarafından 2 yıldır Türkiye genelinde lise öğrencilerinin projelerini sergilediği '4006 Bilim Şenliği' sergisi Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlendi. Çeşitli alanlardan 20 farklı projenin sergilendiği sergi öğrenciler ve velileri tarafından yoğun ilgi gördü. Sergi hakkında bilgi veren Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Kar, TÜBİTAK'ın '4006 Bilim Şenliği' sergisine okul olarak 2'ncisi defa katıldıkları, geçen yıl 45 proje ile bu yıl TÜBİTAK getirmiş olduğu 20 proje ile sınırından dolayı 20 proje sergiledikleri söyledi. Öğrencilerin ders dışında bilimsel üretkenlik sağlayarak gelişmelerini hedeflediklerini belerten kar şunları söyledi:
"Buradaki amacımız, öğrencilerimizin sadece derslerde değil bilimsem üretkenlikte gelişmelerini sağlamalarıdır. Sosyal anlamda birbirleriyle ilişkiler kurup, öğretmenleri ile okul dışında bir şeyler paylaşarak proje ürütmesidir. Biz 20 proje sergiledik ama asıl projemiz 21'inci projedir. 21'inci proje; öğrencilerimizi televizyon, telefon, bilgisayar başından çekerek sosyalleşmelerini sağlamaktır. Şuan yaptığımız projeler yarın sergiden kaldırılacaktır ama bu projeler üretilirken yapılan çalışmalar öğrencilerimizin zihninde mutlaka kalacaktır."
Şenlik kapsamında öğretmen Serpil Yılmaz ve 5 öğrencisi tarafından Gaziantep'in eski oyuncak kültürünün anlatıldığı 'Harat' dergisi hem TÜBİTAK yetkililerinden, hem de ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. 'Harat' dergisi projesi hakkında bilgi veren Serpil Yılmaz, proje kapsamında Gaziantep'in büyükleri ile görüşüp onların yaşadıkları dönemi anlattıklarını söyledi.
Serpil Yılmaz, "TÜBİTAK '4006 Bilim Şenliği' kapsamında Gaziantep'in değerli büyükleri ile öğrencilerimle beraber görüşmeler yaptık. Onları çocukluklarına döndürerek; o dönemde nasıl bir çocukluk yaşadılar, hangi oyuncaklarla oynadıklarını öğrendik ve bunları derleyip yazıya geçirdik. Derlediğimiz tüm bu çalışmaları dergi haline getirdik. Dergimize 'Harat' adını verdik. Harat eskiden Gaziantep'te oyuncak yapan kişilere denirmiş, bizde bu yüzden bu adı verdik. 5 öğrencimle yaptığımız bu çalışmayla çocuklarımıza geçmişi hatırlatmayı, onları birez olusun teknoloji bağımlılığından kurtarmayı amaçladık" diye konuştu.
Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki sergi, Cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek.
Son Dakika › Güncel › Gaziantep'te 'Tübitak 4006 Bilim Şenliği' Sergisi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?