Gaziantep'te, Genç Fikirler Derneği ve Şahinbey Belediyesi tarafından "Kimlik" konulu bir konferans düzenlendi.
Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu, Gaziantep Milletvekilleri Özlem Müftüoğlu, Mehmet Erdoğan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Konferansta konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Edibe Sözen, "Hafızasız ve tarihsiz bir kimlik düşünmek mümkün değildir. Kimliğin ikinci unsuru ise etik ve ahlaki boyutudur. Bulunduğunuz toplumun ahlakına uygun kullandığınız bir diliniz, bir pratiğiniz yoksa kimlik ortaya çıkamıyor. Kimliksiz kalınmıyor ama her zaman tamamlanması gereken bir sürece düşüyor" dedi.
"Bana dilini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim" diyen Sözen, "Biz hangi dili kullanıyorsak, hangi kelimelerle kendimizi ifade ediyorsak ve bu ifade edişimizle nasıl bir ahlaki tavır alıyorsak, kimliğin esaslarından birini ortaya koymuş oluyoruz" şeklinde konuştu.
Kimlik dendiğinde çok yaygın bir şekilde milletlerin kimliklerinin akla geldiğini ifade eden Sözen, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Her milletin kendine özgü karakteri vardır. Bu çok yaygın bir şekilde soğuk savaşlar sonrasında görülmeye başlanmış ve her millet bir şekilde kendi ulusal, milli kimlik karakterini belirleme yoluna gitmiştir. Bizde bu tür bir kimlik araştırması olmamıştır. Bizde daha çok temel kaynak olarak kullandığımız bilgiler yurt dışından gelen ve özellikle 18. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'nu tanımak isteyen yabancı diplomatlar, yabancı misyon şefleri, yabancı kaşifler ve yazarlardan bildiğimiz kadarıyla enteresan bir doküman alanına sahibiz. Bu dokümanlara baktığımızda aslında çok imrenilecek bir karakter özelliği taşıdığımızı görüyoruz" diye konuştu.
Sözen, konuşmasında Osmanlı İmparatorluğu'nu araştıran yazar ve araştırmacıların yazılarından da örnekler verdi.
(SMR-CC-CC-Y)
Son Dakika › Güncel › Gaziantep'te 'Kimlik' Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?