Gaziantep'te Erasmus Plus'un 30 yılın hikayesi anlatıldı
GAZİANTEP - Gaziantep Üniversitesi'nde Erasmus Plus'un 30 yıllık Hikayesi programı düzenlendi.
Programa, Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prf. Dr. Ali Gür ve Ulusal Ajans Başkanı Mesut Kamiloğlu katıldı. Çok sayıda öğrencinin de yer aldığı programda, Erasmus Plus'a ait bilgiler verilirken yurt dışında eğitim görmenin faydalarına değinildi. Programda konuşan Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, öğrencilere seslenerek, "Bu programların en önemli tarafı sınırları kaldırıyor olmasıdır. İki önemli sınırları kaldırıyor bence Erasmus Plus programı. Birisi çizilmiş olan fiziksel sınırları ortadan kaldırıyor. Geliştirmiş olduğu hareketlilik programıyla Avrupa'nın birçok yerinde istediğiniz alanlarda deneyim kazanmak, eğitim görmek ve mesleki deneyim elde etmek adına önünüzdeki bütün fiziksel sınırları kaldırıyor" şeklinde konuştu.
Eğitime verilen öneme dikkat çeken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile, bizim öğrencilerimiz ve bütün dünya öğrencilerinin bir araya geldiği bu programın devamlılığını çok mühim olarak görüyorum. Çünkü bu yaşadığımız dünyada daha adaletli bir dünyaya, dünya barışına dünyanın sosyal adaletine nasıl kavuşacağız diye baktığımız noktada bu programların çok kuvvetli bir şekilde devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Değerli öğrenciler, sizlere imkan verildiği zaman neleri başardığınıza ben şahidim. Sizlere verilmesi gereken tek şey fırsat eşitliği. Bu eşitliği yakaladığınız zaman büyük bir başarı hikayesini zaten yazıyorsunuz" dedi.
"Yurt dışından çok sayıda öğrenci kabul eden bir ülkeyiz"
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Türkiye'nin artık öğrenci gönderen değil yabancı öğrenci kabul eden bir ülke olduğunun altını çizdi. Erasmus programlarının çok faydalı olduğunu belirten Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, "Gaziantep Üniversitesi 53 bin öğrencisi, 4 bin Uluslararası öğrencisi ve aynı zamanda 108 ülkeden din, dil ve mezhep ayrımı yapmadan barışık yaşatan bir şehiriz. Artık yurt dışına öğrenci gönderen değil sadece yurt dışından çok sayıda öğrenci alan bir ülkeyiz biz. Gittikçe emin adımlarla yabancı öğrencilerini huzur içinde eğiten bir ülkenin insanlarıyız. Erasmus başlangıçta sadece öğrenci değişim programı gibi bir işlem görüyordu. Zaman içerisinde öğretim üyeleri ve hatta toplumun diğer Sivil Toplum Kuruluşları bir araya gelsin proje üretsinler diye istendi. Ben buradan Ulusal Ajansımıza çok çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
"Öğrenciler çok daha rahat iş buluyor"
Erasmus Plus programına katılan öğrencilerin çok daha rahat iş imkanı elde ettiğini vurgulayan Ulusal Ajan Başkanı Mesut Kamiloğlu, "Erasmus Plus programı öğrencilerin mesleki becerilerine ciddi anlamda katkılar sağlıyor. Gerek üniversitelerimiz gerekse gençlik kuruluşlarımız ve meslek liselerimiz programdan çok daha fazla istifade edebilirler. Bunu için aslında yapılması gereken çok fazla bir şey yok. Program, gençlerimize fikirlerini hayata geçirmeyi hatta hayallerini hayata geçirmeyi sağlayan bir program. Öncelikle fikirlerinizi projeye dönüştürdüğünüz zaman çok rahatlıkla fon imkanı alabileceğiniz bir program. Sizlerden bizim beklentimiz, Daha fazla proje daha nitelikli ve daha kaliteli projeler hazırlamanızdır" dedi.
Son Dakika › Güncel › Gaziantep'te Erasmus Plus'un 30 Yılın Hikayesi Anlatıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?