AR-GE'nin desteğiyle gerçekleştirilecek ve 26 konu başlığı altında hazırlanan protokol ile hem Gaziantep'i kalkındıracak hem de sorunlarının çözümü noktasında yardımcı olacak projelere imza atılması hedefleniyor.
Kentin mutfak kültürünü anlatacak gastronomi, göçmen sorunları, eğitim, konut, sosyal yapı, turizm, kamulaştırma, turizm gibi konu başlıklarının bulunduğu protokolde, ayrıca şehrin en önemli sorunlarının başında gelen trafiğin çözümü noktasında da "Ulaşım-Trafik Master Planı" hazırlanacak.
Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAÜN Rektörlük toplantı salonunda gerçekleştirilen imza töreninde, ticaret ve sanayi şehri Gaziantep'in herhangi bir şehir olmadığını belirterek, muhteşem bir kültürel alt yapısı ve tarihi dokusu bulunduğunu söyledi.
EN BÜYÜK GÜÇ; 'YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜ'
En büyük gücün yetişmiş insan gücü olduğunu vurgulayan Şahin, "Burada üniversitelerimizin gücünü görüyoruz ve bu gücü, şehrin, bölgemizin, ülkemizin gücü ve dünyanın gücü olarak görüyoruz" dedi.
Büyükşehir Belediyesi ve üniversite arasında imzalanan protokolün çok önemli bir işbirliği olduğuna dikkati çeken Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Çünkü, zaman işbirliği, paylaşım ve güçbirliği zamanı. Eğer gücümüzü birleştiremezsek, potansiyelimizi kullanamazsak, teori ve pratiği hayata geçiremezsek bugün koyduğumuz hedeflere işte en temel hedefimiz, devletimizin, hükümetimizin, artık 76 milyonun en önemli hedefi olan dünyanın 10'uncu ekonomisi olma hedefine istediğimiz rakamla ulaşmamız mümkün değil. Dünyanın 10'uncu ekonomisine de yalnızca 3 büyükşehir ile ulaşılamaz. O yüzden Gaziantep'in bu hedeflerin içerisinde en önemli yeri olduğunu ve bu hedefler ulaşabilmemiz için de hepimizin bize düşen görevler var. Nasıl ülkeler yarışında ülkemizi Türkiye'mizi öne çıkartırken, kentler yarışında da şehrimizin rekabet gücünü, cazibe merkezi olmasını artırmamız, çağın ve zamanın ruhunu yakalamamız lazım."
Bilgi ve teknoloji çağında, akıllı, bilgi ekonomisi, vatandaş memnuniyeti, ileri demokrasi ve hukuk normlarında, katılımcılığın ve kalkınmanın yerelde başladığı yeni bir dünya düzeninde olunduğuna işaret eden Şahin, bir taraftan evrenselden yerele, bir tarantan da yerelden evrensele şehrin ve ülkenin gücünün artırılması gerektiğini vurguladı.
SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ NOKTASINDA ÜNİVERSİTELERİN ROLÜ
Bugün 2 milyona ulaşan, 2023'te de 3 milyona ulaşacak olan istatistikilere göre, hem iç göçün hem yaşanan olaylarla beraber şehrin çok ciddi yapısal sorunları bulunduğunu belirten Şahin, bu konudaki sorunların çözümü noktasında üniversitelerin önemine dikkati çekti.
Hedeflerine ulaşmak isteyen şehirlerin üniversitelerini çok iyi kullanmaları gerektiğine vurgu yapan Başkan Şahin, Gaziantep'in potansiyel bir şehir olduğunu, bunun çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Vatandaş memnuniyeti, yaşam kalitesi, şehrin teori ve pratiğini birleştirip, rekabet gücünün artırılması, şehri kentler yarışında üniversiteleriyle, yerel yönetim gücüyle evrenselleştirmeyi amaçladıklarına vurgu yapan Şahin, "Bunu başaracak güce sahibiz" diye konuştu.
GAÜN Rektörü Coşkun da, kentin geleceğine ışık tutacak, şehre katma değer oluşturacak projelerin hayata geçirilmesi için imzalanan protokolün çok önemli olduğunu söyledi.
Her alanda şehre katma değer üreten bir üniversite anlayışıyla çalıştıklarını belirten Coşkun, sunum eşliğinde protokol kapsamında yapılacak projelerin detaylarını anlattı.
Konuşmaların ardından protokolün imzalandığı törende, ayrıca Coşkun, Şahin'e hediye takdim etti.
Son Dakika › Güncel › Gaziantep'in Kalkınması İçin 'PROJEDE Güç' Birliği Yaptılar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?