Felçli Hastalar İçin "Afyon Modeli" Tedavisi - Son Dakika
Güncel

Felçli Hastalar İçin "Afyon Modeli" Tedavisi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tanıtım videosu- AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak'ın konuşması Felçli hastalar için "Afyon modeli" tedavisi- Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde geliştirilen "Afyon modeli" ile yürüme zorluğu çekenlerin ve felçli hastaların tedavisinde başarılı sonuçlar alınıyor- AKÜ Rektörü Prof. Dr. Solak: - "Almanya'daki tedavi merkezlerinde felçli hastalar yürüme tedavisine alındığında 7 gün robota konuluyor.

05.12.2015 14:40

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tanıtım videosu- AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak'ın konuşması Felçli hastalar için "Afyon modeli" tedavisi- Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde geliştirilen "Afyon modeli" ile yürüme zorluğu çekenlerin ve felçli hastaların tedavisinde başarılı sonuçlar alınıyor- AKÜ Rektörü Prof. Dr. Solak: - " Almanya'daki tedavi merkezlerinde felçli hastalar yürüme tedavisine alındığında 7 gün robota konuluyor. Bizde ise bu süre iki güne kadar indi. Bizde iki gün olmasına rağmen daha başarılı sonuçlar alınıyor, hastalar yürüyebiliyor" ÖZKAN BEYER - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fizik ve Rehabilitasyon Hastanesinde geliştirilen "Afyon modeli" yöntemiyle, yürüme zorluğu çekenlerin ve felçli hastaların tedavisinde başarılı sonuçlar elde ediliyor.AKÜ hastanesinde yürüme zorluğu çeken ve felçli hastaların tedavisinde, yeni teknoloji ürünü robotların yanı sıra su, girdap banyosu, metabolik kemik hastalıkları tanısı, kaplıca ve çamur tedavisi gibi birçok yöntemin birlikte ya da ayrı ayrı uygulandığı bir model geliştirildi. Uluslararası dergilerde "Türk modeli" ya da "Afyon modeli" olarak nitelendirilen tedavi yöntemi, hastalara umut oldu.AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite hastanesine gelen hastaların tatil yapar gibi tedavi imkanlarından yararlandığını söyledi.Hastanenin, bir sağlık kuruluşundan çok otel konseptinde olduğunu anlatan Solak, "Tedavide kullandığımız 6 havuz var. 4'ü 42 derece sıcaklığında termal havuz, 2'si ise 32 dereceli egzersiz havuzu. Termal otel konseptinde bir merkez oluşturduk. Hastalarımız, hastaneye girerken kendilerini rahat hissetmeye başlıyor" diye konuştu.Merkezde, fizik tedavi ve rehabilitasyon birimleri, 10 ameliyathane, aynı anda 30 hastaya hizmet veren acil yardım ünitesinin bulunduğunu belirten Solak, "Trafik kazalarında acil hizmet verebilecek donanımımız var. Yılda 30 bin hasta burada tedavi oluyor. 4 bin hastaya yatarak tedavi sağlıyoruz. Günde yaklaşık 400 hasta fizik tedavi alıyor" dedi.Solak, üniversitenin gelişmesiyle beraber yayınlarının da arttığına işaret ederek, şunları kaydetti: "Hastanedeki cihazlar yeni, hekimlerimiz titiz. Çalışmalarımız 'etki faktörü' yüksek dergilerde yayınlanıyor. Bu yayınlarda 'Afyon'un tedavi yöntemini seçin' deniliyor. Ortaya, Türk modeli ya da Afyon modeli denilen kendi yöntemimiz çıktı. Almanya'daki tedavi merkezlerinde felçli hastalar yürüme tedavisine alındığında 7 gün robota konuluyor. Bizde ise bu süre iki güne kadar indi. Diğer 5 gün havuza giriyorlar. Onlarda havuz yok. Bizde iki gün olmasına rağmen daha başarılı sonuçlar alınıyor, hastalar yürüyebiliyor. Afyon modeliyle başarılı olduk."Kendilerine başvuran hasta sayısının sürekli arttığına işaret eden Solak, "Burada iş ve uğraşı merkezleri de kuracağız. Hastalarımız, tedavi olurken becerilerini de burada ortaya koysunlar istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Felçli Hastalar İçin "Afyon Modeli" Tedavisi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Felçli Hastalar İçin 'Afyon Modeli' Tedavisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement