ABD'nin en büyük bankalarından Wells Fargo, "çözümlenme planı" ikinci kez reddedildiği için yaptırıma tabi tutulacak.
ABD Merkez Bankası (Fed) ve ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumundan (FDIC) yapılan açıklamalara göre, Wells Fargo, iflas durumunda izleyeceği yolları içeren çözümlenme planındaki eksikleri gidermedi. Bu nedenle bankanın uluslararası iştirakler kurması ya da satın alması yasaklandı.
Diğer taraftan, ilk çözümleme planları reddedilen diğer 4 banka, yeni çözümleme planlarının gerekli koşullarını karşıladı. Bank of America, JP Morgan Chase, State Street ve Bank of New York Mellon'dan oluşan bu 4 banka, böylece benzer bir yaptırımdan kurtuldu.
Fed ve FDIC, 2007-2008 finansal krizinden sonra hayata geçirilen "Dodd-Frank Bankacılık Reformu" gereğince mal varlığı 50 milyar doları aşan 8 bankayı "sistematik öneme sahip finansal kuruluşlar" kategorisine almış ve iflas etmeleri durumunda finansal istikrarı sarsmamaları için bazı zorunluluklar getirmişti.
Bu iki kurum, geçen nisan ayında 8 bankadan 5'inin ilk çözümleme planlarını eksikleri olduğu için reddetmişti. Bugünkü açıklamanın ardından çözümleme planı halen kabul edilmeyen tek banka durumuna düşen Wells Fargo'ya eksiklikleri tamamlaması için 31 Mart 2017'ye kadar süre verildi.
ABD'nin en büyük bankalarından Wells Fargo, ayrıca yakın geçmişte 2 milyonu aşkın mevduat ve kredi kartı hesabını müşterilerinden izinsiz ve gizli açtığı gerekçesiyle 185 milyon dolar cezaya çarptırılmıştı. Bankanın Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) John Stumpf, "sahte hesap" skandalına kamuoyundan gelen tepkiler üzerine emekliye ayrılmaya karar vermişti.
Son Dakika › Güncel › Fed'den Wells Fargo'ya Yaptırım - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?