Eskişehir Tabip Odası, Hürriyet Gazetesi yazarı Sedat Ergin'e 'Köşe Yazısı' dalında 'Yılın Basın Sağlık Ödülü' verdi. Oda Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, "Sedat Ergin, sağlık alanının ve tıp eğitiminin Hürriyet Gazetesi'nde 8 gün ardı ardına tartışılmasını sağlamıştır. Bu katkılarından dolayı Sedat Ergin'e buradan saygılarımızı iletiyoruz" dedi. Doğan Haber Ajansı Büro Şefi Eyüp Kelebek'e de 'Araştırma Dalı' ödülü verildi.
14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Eskişehir Tabip Odası üyeleri tarafından ilk olarak Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulup saygı duruşunda bulunuldu. Oda tarafından daha sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Meşelik Kampusu'ndaki Prof. Dr. Necla Özdemir Salonu'nda tören düzenlendi.
Törene Eskişehir Vali Yardımcıları Nurullah Naci Kalkan ve Günhan Yazar, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz ile çok sayıda kişi katıldı.
Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak doktorluk mesleğinde 30, 40, 50 ve 60 yılını dolduranlara birer plaket verildi. Daha sonra Eskişehir Tabip Odası tarafından bu yılın Basın Sağlık Ödülleri dağıtıldı.
Tabip Odası, bu yılın ödüllerini; 'Köşe Yazısı' dalında Hürriyet Gazetesi yazarı Sedat Ergin, 'Yazılı Haber' dalında Eskişehir'de yayınlanan yerel Anadolu Gazetesi muhabiri Esra Çevik ile Sonhaber Gazetesi muhabiri Seda Uçar, 'Araştırma' dalında Doğan Haber Ajansı Büro Şefi Eyüp Kelebek, 'TV Programı' dalında ES TV'den Nilüfer Öztürk ve 'Karikatür' dalında da Anadolu Gazetesi'nden Hekim Ali Babacan'a verdi.
SEDAT ERGİN'E PLAKET
Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, Hürriyet yazarı Sedat Ergin'in ödülünü kendisine iletmek üzere DHA Büro Şefi Eyüp Kelebek'e verdi. Dr. Yılmaz, Eskişehir Tabip Odası'nın 2006 yılından bu yana 'Basın Sağlık Ödülü' verdiğini söyleyerek şöyle konuştu:
"Eskişehir Tabip Odası olarak 2006 yılından buyana basın çalışanlarına ulusal düzeyde ve yerel düzeyde Gazeteciler Cemiyeti ile Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin katkılarıyla ödüller veriyoruz. Hürriyet Gazetesi yazarı sayın Sedat Ergin'e bu yıl Köşe Yazısı dalında ödül vermeyi uygun gördük. Kendisi gerçekten sağlık alanının ve tıp eğitiminin ulusal ölçekli Hürriyet Gazetesi'nde 8 gün ardı ardına tartışılmasını sağlamıştır. Bu katkılarından dolayı biz Sedat Ergin'e buradan selamlarımızı, sevgilerimizi ve saygılarımızı iletiyoruz."
Törende sırasıyla EOGÜ Tıp Fakültesi öğrencileri adına 3'üncü sınıf öğrenci Suat Emre Kaçmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Yaşar ve ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen de konuşma yaptı. Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, Sağlık Bakanlığı'ndan devlet hastanelerine tanınan imkanların üniversite hastanelerine de tanımayı beklediklerini söyledi.
'PASTA, PASTIRMAYA DÖNÜŞTÜ'
Üniversite hastanelerinin bütçelerinin yetersiz olduğunu bu nedenle hayırseverlerden yardım beklediklerini iade eden Rektör Prof. Dr. Gönen, pastadaki paylarının da azalıp pasta yerine pastırmaya dönüştüğünü söyleyerek şöyle konuştu:
"Devlet Hastanelerindeki teçhizat ve cihazları da Sağlık Bakanlığı'nın genel bütçesinden karşılanmaktadır. Elbette ki burada bir ayrım söz konusudur. Bu noktada sağlık Bakanlığı'nın üniversite hastanelerine destekleri olmalıdır. Çünkü bundan 20 yıl sonra biz hekim yetiştiremez duruma geleceğiz. SGK Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerimizin faturalarını kontrol etmezken bizim faturalarımızı didik didik etmektedir. Devlet hastanelerinin modernizasyonu Sağlık Bakanlığınca gerçekleştirilirken hastanemizin bugün için 3-4 hastanın yattığı koğuş sistemi maalesef devam etmektedir. Özel hastanelerin ve konfor seviyesini yükseltmiş devlet hastaneleriyle rekabet ederken bu noktada elbette biz zorlanıyoruz. Bütçemiz, bütün hastanelerimizin yenilenmesi için yeterli değildir. Bu bakımdan Eskişehirli veya Eskişehir dışındaki hayırseverlerin yardımlarına da ihtiyaç duyduğumuzu da belirtmek istiyorum. Çünkü devletimizin imkanları sınırlıdır, bize de ayırdığı bütçe bellidir. 2 bin 547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 16 üniversite varken hazırlanmıştır. Bugün 104'ü devlet olmak üzere 180 üniversite bulunmaktadır. Dolayısıyla elbette bu pastanın dilimleri gittikçe küçülmektedir. Artık bu pasta değil, pastırma halini almıştır. Bize düşen dilimin bir tarafına baktığınızda öbür tarafı görünür hale gelmiştir."
KEMAN DİNLETİSİ SUNDU GÖZYAŞINI TUTAMADI
Törende keman dinletisi sunan Başak Güçler, zaman zaman kendini çaldığı müziğin etkisine kaptırıp gözyaşı döktü. Güçler'e mini dinletisi sonunda Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz bir çiçek verdi. - Eskişehir
Son Dakika › Güncel › Eskişehir Tabip Odası'ndan Gazetecilere Ödül - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?