Eski Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Türkiye-Almanya ilişkilerini değerlendirdi
Gabriel, "İlişkilerimizdeki başarı, Türkiye'yle iş birliğimizin önde gelen örneğidir"
ANKARA - Eski Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, "Her konuda anlaşamasak da karşılıklı saygımız ve iki ülke halkları arasındaki derin dostluk, her zaman ortak noktada buluşmamıza yardımcı olmuştur. İlişkilerimizdeki başarı, Türkiye'yle iş birliğimizin önde gelen örneğidir" şeklinde konuştu.
Antalya Diplomasi Formu'nda konuşan Eski Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Türkiye ile Almanya ilişkilerini değerlendirdi.
Gabriel, Türkiye ile Almanya arasındaki iş birliğinin on yıllar öncesinden başladığını belirterek, "Her konuda anlaşamasak da karşılıklı saygımız ve iki ülke halkları arasındaki derin dostluk, her zaman ortak noktada buluşmamıza yardımcı olmuştur. İlişkilerimizdeki başarı, Türkiye'yle iş birliğimizin önde gelen örneğidir" açıklamalarında bulundu.
Almanya'nın Türkiye'nin ithalatında Rusya ve Çin'den sonra 3'üncü ülke olduğunu söyleyen Gabriel, "7 bin 500'ü aşkın Alman şirket Türkiye'de başarılı şekilde faaliyet göstermektedir. Almanya'da 3 milyonu aşkın Türk kökenli kişi yaşamaktadır" diye konuştu. Ayrıca, Almanya ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin ise 30 milyar avrodan fazla olduğunu bildirdi.
Türkiye'nin sahil kıyısında birçok seçenek bulunduğunu ve Almanlar için en popüler turizm merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Gabriel, "Aynı zamanda biz Almanların Türkiye'de son derece dostane şekilde ağırlanmasıdır" dedi.
Gabriel şunları kaydetti: "Antalya Diplomasi Forumu'na yürekten başarılar diliyorum. Özellikle Türk Dışişleri Bakanı, iyi ve eski dostum Mevlüt Çavuşoğlu'na sarf ettiği tüm çaba için teşekkürlerimi sunuyorum. Salgınla mücadelemiz bittikten sonra, en sevdiğim şehirlerden biri olan Antalya'da yeniden şahsen buluşmayı ümit ediyorum."
Son Dakika › Güncel › Son dakika haber | Eski Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Türkiye-Almanya ilişkilerini değerlendirdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?