Bursa'da yaşayan ve Bursa'ya aidiyet besleyen Erzurumluların, bundan böyle Bursa'nın 2023 vizyonuna katkı koymak için çalışacağını ifade eden Ömer Ömeroğulları şöyle konuştu. "Siyasetinden ekonomisine, eğitiminden sivil toplum kuruluşlarına kadar Erzurumlular şehrin her yerinde olacak ve kente ağırlığını koyacak."
Erzurumlular Federasyon Başkanı Ömer Ömeroğulları, Erzurumlunun, hem doğduğu, hem de yaşadığı bölgede vatanın, milletin, insanların, ülke bütünlüğünün, birliğinin temsilcisi olduğunu anlattı. Ömeroğulları, "Erzurumluların hiçbir zaman ayrımcılık ve bölgecilik yapacak bir şekilde davranmadığının altını çizdi ve toplumlarda her daim denge vazifesi yüklendiklerini anlattı.
İşadamı ve Bursa Erzurumlular Dernekleri Federasyon Başkanı Ömer Ömeroğulları şunları söyledi. "Bursa'da da Erzurumlular denge unsurudur. Erzurumluların olduğu yerde ülke menfaatleri, birliği, bütünlüğü ilk sırada gelir. Bursa'nın siyasi dengeleri söz konusu ise bunda Erzurumlular önemli bir yer teşkil eder."
Ömer Ömeroğulları Bursa'da ekonomi ve yerel siyasette Erzurumluların aktif olmayışlarının sebebini, Erzurumlunun mazisinin Bursa'da çok yeni olduğunu söyleyerek şöyle açıkladı. "Bursa'da ortalama 25-30 yıllık bir geçmişimiz var. Bu insanlar buraya yerleşmiş, iş sahibi olmuş, aş sahibi olmuş, sanayinin içerisine girmesi kolay değil elbet. Göç zaten zor bir süreç.
Fakat artık Erzurumlular, yeni oluşumlarla bir araya gelmeye ve kendi olanakları ile Bursa'ya aidiyet duygusu besleyerek, "Bursa için ne yapabiliriz?" bunu tartışmaya başladı. Bursa'ya vefa borcunu ödemek isteyen iş adamları bir araya geldiler ve Bursa Erzurumlu İşadamları Derneği BERSİAD'ı kurdular. Ekonomik anlamda belli bir seviyeyi yakalayan işadamlarımız Bursa'nın siyasetine de katkı koymaya başladılar. Bundan sonra biz diyoruz ki, şehrin menfaatleri söz konusu olduğunda artık Erzurumlularda söz sahibi olmalı."
Ankara'da düzenlenen Erzurumlular günü etkinliğini Bursa'da düzenlemeye karar verdiklerini ifade eden Ömeroğulları, Mayıs ayı içerisinde dört günlük bir program planladıklarını ve Bursa'da yaşayan Erzurumluların meslek guruplarına göre dağılımını belirten bir çalışma içinde olduklarını kaydetti.
İşadamı ve Bursa Erzurumlular Dernekleri Federasyon Başkanı Ömeroğulları "12 Mart Erzurum'un kurtuluşu, aynı zamanda İstiklal Marşı'mızın kabulü, 18 Mart Çanakkale şehitlerinin yıldönümü. Biz bunları zaten her sene birleştirerek etkinlik yapıyoruz. Bu vesile ile 10 Mart'ta öğlen namazını müteakiben Ulucami'de organize edilen Kur'an tilavetine ve 1001 Hatim duasına tüm Bursalıları davet ediyoruz" dedi.
Doğunun önemli ticaret ve turizm merkezlerinden biri olan Erzurum, Batıya verdiği göçün % 60'ı oranında Bursa'ya göç veriyor. Dolayısı ile Bursa'da 30 yıllık bir geçmişe sahip olan Erzurumlu nüfusu gittikçe artış göstermekte. Bir sene içerisinde göç eden sayısı 3 bin civarında. Bugün Bursa'mıza yurt içinden göç eden insanlar arasında TUİK'in raporlarına göre Erzurumlular birinci sırayı teşkil etmektedir. Nüfus kayıtlarını Bursa'ya aldırmayanların sayısı 116 bindir.
Bursa'ya göçle gelerek nüfus kayıtlarını Bursa'ya aldıran ve Bursa'da doğanlarla beraber Bursa'daki Erzurum kökenli insan sayısı 452 bin civarındadır. İnegöl'de, Orhangazi'de, Mustafa Kemal Paşa'da, Gemlik'te, Yenişehir'de her yerde dernekleşmişler ve bu bölgelerde yoğunlukla yerleşmişler. Bursa'da 66 tane dernekleri var. Bu derneklerin hepsi Bursa Erzurumlular Federasyonu'na kayıtlı. Derneklerin kayıtlı üyeleri 27 bin kişi. Başkan Ömeroğulları'nın ifadesi ile Bursa'da bugünkü yapısı itibarı ile Bursa Erzurumlular Dernekleri Federasyonu STK olarak birinci sırada gelen bir sivil toplum kuruluşu.
Ömeroğulları ziyaret ettiği Medya Nur'da Safir Aktüel Dergisi'ni tebrik etti ve Girişimci İş Kadını Fatmanur Beken'e başarılar diledi.
Son Dakika › Güncel › Erzurumlular, Bursa'da Dengeleri Değiştirmeye Hazırlanıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?