Finike ve Demre Tarım İlçe Müdürlükleri'nde görevli teknik elemanlardan oluşan jüri heyeti, 68 serada yaptığı incelemelerde, ekim dikim, sulama, gübreleme, zirai mücadele, kültürel önlemler, verim ve seranın konstrüksiyonu gibi kriterleri dikkate alarak puanlama yaptı. Puanlama sonucunda, domates üreticisi Ayşe Koca, salkım domates üreticisi Ahmet Balcı, eri ve kokteyl domates üreticisi Sami Güçlü, salatalık üreticisi Nail Biçer, patlıcan üreticisi Yusuf Özkaya, kavun üreticisi Esma Aydın, sivri biber üreticisi Hacer Kılbacak, çarliston biber üreticisi Ali Suyabatmaz, dolmalık biber üreticisi Bayram Borazanoğlu ve kapya biber üreticisi Musa Öncül kategorilerinde birinci oldu.
Batı Akdeniz Fuarcılık Organizasyon Limited Şirketi tarafından, kategorisinde birinci olan çiftçilere yarım altın, ikinci ve üçüncü olan üreticilere ise çeyrek altın verildi. Ayrıca, dereceye giren çiftçilere Fuar Tertip Komitesi tarafından onur belgesi, fuara katılan firmalar tarafından çeşitli hediyeler verildi. Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, on branşta dereceye giren yetiştiricilere ve diğer tüm katılımcılara teşekkür etti.
TARIM'DA 6'NCIYIZ
Hazreti Adem'den başlayarak tüm insanlığın tarım sektörünün tüketicisi olduğunu kaydeden Kaymakam Yakuta, "Ülkemiz tarım ekonomisinde dünyada 6'ncı sıradadır. Devletimiz, tarım sektörüne yönelik çeşitli yatırımlar yapmaktadır. Ancak sorunların da varlığını görmekteyiz. Özellikle son zamanlarda Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan problemler ve diğer bölge ülkelerindeki sorunlar ihracat potansiyelini doğrudan etkilemektedir" diye konuştu.
EKONOMİK YÜZDE 65'İ TARIM VE HAYVANCILIK
Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu da yarışmaya katılan üreticilere teşekkür ederek, gelecek yıl meyve üreticilerini de yarışma kapsamına almak istediklerini vurguladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Remzi Aslan ise Hasyurt Tarım Fuarı'nın gelişim süreci ve Finike tarımsal faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Hasyurt Tarım Fuarı'nın üretici, yetiştirici ve tarımsal sanayi sektörü ile tüketiciyi buluşturan önemli bir organizasyon haline dönüştüğünü vurgulayan Aslan, ilçedeki ekonomik faaliyetlerin yaklaşık yüzde 65'inin tarım ve hayvancılığın oluşturduğunu anlattı.
658 BİN TL GELİR
Narenciye başta olmak üzere, örtü altı sebze yetiştiriciliği ve tarla bitkilerinin yanı sıra hayvancılığın önemli bir gelir kaynağı olduğuna vurgu yapan Aslan, "Meyvecilik yapılan 39 bin dekar alanın yaklaşık 33 bin dekarında narenciye üretimi yapılmaktadır. Bakanlığımızca, üreticilerimize birçok alanda destekler yapmaktayız. 2013 yılında, ilçemizdeki üreticilere 658 bin lira ödeme gerçekleştirdik" diye konuştu.
Fuarın üçüncü gün etkinlikleri kapsamında, katılımcı firmalara plaket sunuldu.
Son Dakika › Güncel › En Güzel Sebze Yarışması Yapıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?