Süt ve süt ürünleri sektörünün öncü kuruluşu Ekici Peynir, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye'nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında, 2011 yılına göre 75 sıra yükselerek 2012 raporunda 89. sırada yer aldı.
Yarım asrı aşkın süredir sadece peynir üretimi yapan Türkiye'nin peynir uzmanı Ekici, üretimden satışların değerlendirildiği Türkiye'nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 89. sıraya yükseldi.
Günde 400 ton süt işleme kapasitesine sahip Ekici Peynir, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde 12 bin metrekaresi kapalı, toplam 42 bin metrekare alanda 500'ü aşkın personeli ile üretimini gerçekleştiriyor.
Sektörün büyümesinde önemli bir role sahip olan Ekici Peynir'in Türkiye'nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesindeki yükselişinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Ekici Peynir Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ekici; "1950'li yıllarda rahmetli babamız Şahabettin Ekici'nin küçük bir mandırada başlattığı peynircilikle Ekici Peynir yolculuğuna başladı.
Bugün Türkiye genelinde dağıtım yapan, hatta yenilikçi ürünlerimizle Türkiye'de peynir sektöründe etkili bir şirket haline geldik. Hizmet vermeye başladığımız ilk günden bu yana hem sektörümüze hem de ülke ekonomisine katkı sağlamak için çok emek verdik. Şimdi bu emeğin karşılığını görmek bizlere gurur veriyor. 2013 yılı ciro hedefimiz 196 milyon TL. Sene sonuna kadar hedefimize ulaşmayı planlıyoruz. 2012 yılında, 2011 yılına göre %25 büyüme elde ettik. 2013 sonunda ise yine %25 büyüme bekliyoruz.
Yatırım yılı ilan ettiğimiz 2013 yılında gerek kapasite gerekse de teknoloji yatırımlarımızın tamamı 20 Milyon Dolar'ı buldu. Önümüzdeki dönemde de yatırımlarımız devam edecek. İSO'nun ikinci 500 listesinde bir önceki yıla göre 75 basamak yükselerek 89. olduğumuz sıralamada öncelikli hedefimiz Türkiye'de ilk 500 şirket arasında yer almak ve en önemlisi de bu başarıyı sürdürülebilir kılmak istiyoruz." dedi.
Son Dakika › Güncel › Ekici Peynir Büyümeye Devam Ediyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?