Aktif Eğitimciler Sendikası tarafından düzenlenen sempozyumda çocukları ve gençleri bin bir emekle insanlığın huzur, mutluluk ve emniyeti için yarınlara hazırlayan öğretmenlerin mesleki itibarı ele alındı. Sempozyuma Sendika Genel Başkanı Osman Bahçe, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve şube ve il temsilciliklerinden yöneticiler ile Milli Eğitim Bakanlığında görevli genel müdür ve grup başkanlarının yanı sıra öğretmenler katıldı. Sempozyumda birçok üniversiteden önemli bilim adamları, öğretmenlik mesleğini enine boyuna ele aldı.
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe; eğitimde mesleki itibarın korunması ve arttırılması için eğitimin tüm paydaşlarına sorumluluklar düştüğünü, eğitimin en yetkili tarafı olarak Bakanlığımızın öğretmen yetiştirme sistemi, istihdam politikaları ve hizmetiçi eğitim stratejisini gözden geçirmesi gerektiğini belirterek "Mesleklerin kazançları kadar saygı ve itibar gördükleri günümüzde öğretmenlerin özlük hakları, sayılarının çokluğuna bağlı olarak değil üstlendikleri vazifenin önemine, sorumluluklarının ağırlığına bağlı olarak iyileştirilmelidir. Öğretmen ikinci bir iş yapmak zorunda bırakılmamalıdır. Okullara temizlik, güvenlik, kırtasiye vb. temel ihtiyaçlarını karşılamaları için ödenek gönderilmeli, yönetici ve öğretmenlerin öğrencinin, velinin, servisçi, kantinci gibi çevre esnafı tarafından töhmet altında kalmasına mani olunmalıdır." şeklinde konuştu.
Başkanlığını Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yaşar Aydemir'in yaptığı ilk oturumunda;
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Turan 'Meslek Olarak Öğretmenliğin Gözden Düşüşünün Sebepleri Üzerine Notlar', Mevlana Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vehbi Çelik 'Karakter Odaklı Öğretmenlik', Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Akyol 'Öğretmenlik Mesleği ve İtibarı Üzerine Bir Değerlendirme', Okul Müdürü Tuncay Şen 'Mesleki İtibarın Korunmasında Öğretmene Düşen Sorumluluklar' ve MEB Grup Başkanı Tunay Alkan 'Türkiye'de Mesleklerin Statüsü ve Öğretmenlik Mesleği' başlıklı bildirilerini sundu.
Başkanlığını Gazi Üniversitesi'nden Doç.Dr. Salih Şahin'in yaptığı ikinci oturumda ise şu bildiriler sunuldu:
"Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ayteni Sır 'Okulda Şiddet ve Şiddete Yol Açan Nedenler',YBU İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi TDE Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Yaman 'Eğitim-Öğretim Süreçlerinde Değerler Eğitimi', Kamboçya Zaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hüseyin Kara 'Kültürümüzde Öğretmenin Yeri ve Değeri' ve İl Eğitim Denetmeni Fethi Turan 'Mesleki İtibarın Korunması ve Arttırılmasında Mevzuatın Rolü." konularında açıklamalarda bulundular.
Son Dakika › Güncel › Eğitimde Mesleki İtibar Sempozyumu'na Katılım - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?