Bartın Üniversitesi'nde başlayan 3 günlük "Eğitimde Gelecek Arayışları: Dünden Bugüne Türkiye'de Beceri, Ahlak ve Değerler Eğitimi Uluslararası Sempozyumu"nda bir araya gelen akademisyenler, eğitimin geleceğine yön verici önerilerde bulunacak.
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı ve Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Eğitimde Gelecek Arayışları: Dünden Bugüne Türkiye'de Beceri, Ahlak ve Değerler Eğitimi Uluslararası Sempozyumu' başladı. Sempozyumda Bartın Üniversitesi Konferans Salonu ve Mehmet Akif Ersoy dersliklerinde eş zamanlı gerçekleştirilen oturumlarda bir araya gelen akademisyenler, eğitim sistemiyle ilgili yeni öneriler sunacak.
"DEĞERLER EĞİTİMİNİ ÖNEMSİYORUZ"
Bartın Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, sempozyumun üç gün süreceğini söyledi. Güneş, Türkiye'nin farklı üniversitelerinden gelen akademisyenlerin eğitimle ilgili çalışmalar sunacağını belirterek, "Bir millet maddi varlıklarıyla zengin olduğu söylenemez. Bu ancak ahlak değerleriyle ölçülür. Bunun için değerler eğitimde ahlak, eğitim, ahlak değerleri hepsi ayrı ayrı önem taşıyor. Değerler eğitimine değer verdiğimizden dolayı böyle bir sempozyumu düzenledik. Değerler eğitimine tekrar dikkat çekmeyi, sorunları ortaya koyarak çözümler üretmeyi, yeni yöntem ve teknikleri paylaşarak bilimsel ve sosyal etkileşimleri üst düzeye çıkarmayı ve en önemlisi değerler eğitiminin geleceğine yön vermeyi amaçlıyoruz" dedi.
"GEÇMİŞ BİRİKİMLERDEN YARARLANMALIYIZ"
Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan ise, Türk milletinin geçmişindeki büyük birikimlerinden yararlanması gerektiğini ifade etti.
Beyhan, Osmanlıca derslerinin verilmesi gerektiğini de vurgulayarak, "Cumhuriyetin kuruluşunun üstünden 92 yıl geçti. Neredeyse bir asrı geride bırakmamıza rağmen hala sistemi, sınavları tartışıyoruz. Köklü bir geçmişe ve büyük bir birikime sahibiz. Ancak, bu geçmişe ulaşmanın yolları da ne yazık ki kapalı gözüküyor. İki asır öncesinde neler yapılmıştır, neler tartışılmıştır, yazıya dökülmüştür görmezden geliniyor ya da görülmüyor. Bunun için Osmanlı Devleti'nin birikiminden yararlanmamız çok önemli bir konudur" ifadesini kullandı.
Üç gün sürecek olan sempozyumda Türkiye'nin geleceği için birlikte yaşama kültürünün ve millet olma bilincinin güçlendirilmesine yönelik öneri ve modellerin sunulması planlanıyor. - BARTIN
Son Dakika › Güncel › Eğitimde Gelecek Arayışları' Sempozyumu Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?