Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özer, Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerinde çocuklara zorunlu alkol dersi verildiğini hatırlatarak, "Çocuklar bu derste kokteyl nasıl yapılır, alkol nasıl sunulur bunu öğreniyorlar ve o kokteylleri tadıyorlar. Hani 18 yaşından küçüklere sigara bile satmıyorduk. Sigara satmadığımız öğrenciye alkol sunuyoruz. 2 Aralık'ta yapılacak Milli Eğitim Şurası'nda bu yanlış uygulamanın düzeltilmesini isteyeceğiz" dedi.
Eğitim-Bir-Sen Kazan Temsilciliği'nin düzenlediği tanışma, kaynaşma ve istişare yemeğine katılan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özer, 2010 yılında yapılan 18. Milli Eğitim Şurası'nda önemli kararlar alındığını belirterek, "Özellikle katsayının kaldırılması, kesintisiz eğitimin sona erdirilmesi, din eğitiminin seçmeli ders olması, Milli Güvenlik derslerinin kaldırılması, andımızın kaldırılması gibi kök sorunlar dediğimiz altyapısı bu şurada çözümü altyapısı oluşturuldu. Bu şurada taleplerimiz dile geldi, Eğitim-Bir-Sen önerisi olarak şura tarafından kabul edildi. Şuranın kararları arasında yer aldı" dedi.
Özer, konuşmasında karma eğitim dayatmasının kaldırılması için 2 Aralık'ta başlayacak Milli Eğitim Şurası'nda öneride bulunacaklarını belirterek, "Biz bunu asla demokrat anlayışa uygun bulmuyoruz. Kızlar için de erkekler için de ayrı okullar olsun, karma eğitim de olsun. Amerika ve bazı Batılı ülkelerde karma eğitimden vazgeçildi ve okula devamsızlığın azalması, başarı oranının artması ve okulda şiddetin azalması gibi olumlu sonuçlar elde edildi. Ayrıca Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerinde 10 ve 11. sınıflardan itibaren çocuklara zorunlu alkol dersi veriliyor. Çocuklar bu derste kokteyl nasıl yapılır, alkol nasıl sunulur, servis nasıl sunulur bunu öğreniyorlar. Ama diğer taraftan bu çocuklar o kokteylleri tadıyorlar. Hani 18 yaşından küçüklere sigara bile satmıyorduk biz ne oldu. Sigara satmadığımız öğrenciye alkol sunuyoruz. Diyoruz ki bu dersleri seçmeli olarak yapalım, yani mutlaka alkol servisinin yapıldığı işyerlerinde çalışmak isteyen öğrenciler bu dersi alsınlar. Çünkü Türkiye'de artık alkolsüz oteller de çok fazla, dolayısıyla bunu almak istemeyen öğrencilerin buna zorlanmasının bir anlamı yok. Dolayısıyla yanlış olan bu uygulamanın kaldırılması konusunda da taleplerimiz olacak" diye konuştu.
Okullardaki şiddet konusunda da açıklamalarda bulunan Özer, okullardaki şiddetin önlenmesi için toplumun her kesimine önemli görevler düştüğünü belirterek, "Biz öğretmeni eğitimin merkezine oturtmadığımız sürece sıkıntılarımız devam edecek. Yani öğretmeni sıradan bir varlık olarak toplumun görmemesi gerekiyor. Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum düşüncesi okullarımıza yerleştiğinde bu şiddetin olamayacağını düşünüyorum" dedi.
"ROTASYON BİR ANLAMDA CEZAYA DÖNÜŞÜYOR"
Öğretmenlerin rotasyona tabi tutulması konusundaki düşüncelerini de dile getiren Ahmet Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Siz rotasyon yaptığınız zaman sadece öğretmene rotasyon yapmıyorsunuz, onun eşine, çocuklarına, sosyal çevresine de yapıyorsunuz. Yani rotasyon bir anlamda cezaya dönüşüyor. Cezaya dönüşen rotasyondan bir fayda gelmez dedik biz. Milli Eğitim Bakanlığı'na bu konuda talepleri dile getirdik. Dün de sayın Milli Eğitim Bakanı rotasyonun ilçe içinde yapılacağını söyledi, biz bundan son derece memnun olduk. Demek ki söylediklerimiz karşılık bulmuş. Bu anlamda da Sayın Bakana teşekkür ediyorum."
Öğretmenler Günü dolayısıyla Kazan Belediyesi Kumpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen yemekli toplantıya Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özer'in yanı sıra Kazan Temsilcisi Kemal Yıldırım, Kazan Altındağ ve Kızılcahamam İlçe Milli Eğitim Müdürleri, 3 No'lu Şube Başkanı Ahmet Aydınsoy, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyit Ahmet Kayhan ve sendikanın Kazan'daki üyeleri katıldı. - ANKARA
Son Dakika › Güncel › Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Özer: 'Sigara Satmadığımız Öğrenciye Alkol Sunuyoruz' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?