Edirne Milli Eğitim Müdürlüğünün 2023 Eğitim Vizyonu çalışmaları kapsamında Yusufhoca Ortaokulunda "Sanat Koridoru" projesi hayata geçirildi.
Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında hazırlanan "Sanat Koridoru"nun açılışı Edirne Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı'nın katılımıyla yapıldı.
Milli Eğitim Müdürü Arpacı ve beraberindekiler açılışın ardından yapılan çalışmaları inceledikten sonra okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen müzik dinletisine de katıldı.
Arpacı, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.
Öğrencilerden "Yeşil Kod" projesi
Trakya Üniversitesi öğrencileri, bitki ve ağaçların özelliklerinin tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla "Yeşil Kod" projesi hazırladı.
Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü ve Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri işbirliğinde gerçekleştirilen projeyle Eğitim Fakültesi bahçesinde yer alan ağaç ve bitkilere karekod uygulaması içeren etiketler asıldı.
Tespit edilen her bir bitki ve ağaç için internet ortamında dijital içerik ve bu içeriğe ulaşmayı sağlayan kare kodlu etiketler oluşturularak binada ve bahçede bulunan bitki ve ağaçların üzerine yerleştirildi.
Projeyle, "Yeşil Kod" logolu ve kare kodlu etiketin bulunduğu bitki ve ağaçlar ile ilgili detaylı bilgiye ulaşılabiliyor.
Akademisyen Oğuzhan Oğuz, Pera Müzik Festivali jürisinde yer aldı
Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Oğuzhan Oğuz, İstanbul 9. Uluslararası Pera Müzik Festivali kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen 2. Uluslararsı Pera Perküsyon Yarışmasında jüri üyesi olarak yer aldı.
Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, insanların paylaştığı kültür mirasını geliştirmek, kültürel alanda değerlerin tanıtılmasına katkıda bulunmak ve uluslararası müzik kültürü hakkında farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen festivalin 2. Uluslararası Pera Perküsyon Yarışmasında, Öğr. Gör. Oğuz, konusunda uzman isimlerle birlikte jüride yer aldı.
Otobüs durakları dijital kütüphane oldu
Edirne'de lise öğrencileri, otobüs bekleme duraklarına yönelik dijital kütüphane projesini geliştirip hayata geçirdi.
Trakya Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen "Bir Fikrim Var" projesinde yarışan Meriç Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, okuma alışkanlığını artırmak ve duraklarda geçen bekleme süresini etkin şekilde değerlendirmek amacıyla "Her Durak Bir Kitap" projesini geliştirdi.
Projeyle, duraklara yerleştirilen QR kod uygulaması ile "www.herdurakbirkitap.com" sitesi üzerinden kitaplara ücretsiz erişim sağlanıyor.
Projenin koordinatör öğretmeni Meryem Turgut, öğrencilerin özgün bir yazılım geliştirerek uygulamaya geçirdiklerini söyledi.
Projenin ilk etapta 5 durakta uygulandığını ve olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Turgut, "Projemiz, otobüs duraklarına yerleştirilen QR kod uygulaması ile sitemizde yer alan kitapların, duraklarda bulunan karekod vasıtasıyla dijital ortamlarda okunmasını amaçlıyor. Nihai hedefimiz otobüs duraklarında geçirilen bekleme süresinin teknoloji sayesinde etkin bir şekilde değerlendirilmesi ve aynı zamanda kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasıdır. Önümüzdeki günlerde uygulama projenin uygulandığı durak sayısı artacaktır." ifadelerini kullandı.
Başarılı ve etkin bir projenin uygulanmaya başladığını dile getiren Turgut, projede katkıları bulunan Meriç Kaymakamı Ekrem Güngör ve Meriç Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Ocak'a katkılarından dolayı teşekkür etti.
Son Dakika › Güncel › Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?